DF vil løsrive millioner til voldsramte fra kommuners greb

Hvis ingen kommuner vil tage ansvar for at investere i at hjælpe voldsramte familier, må politikerne i Folketinget ændre reglerne, så pengene alligevel kommer i brug, siger DF-ordfører.

Hvis kommunerne ikke vil hjælpe voldsramte familier, må staten sørge for, at 18 millioner ubrugte satspuljemidler kommer i spil på en anden måde, siger DF's Karin Nødgaard.

- Jeg synes, det er dybt beklageligt, at kommunerne ikke tager et medansvar i forhold til de borgere, som har oplevet vold i familien.

Sådan siger DF's Karin Nødgaard, efter det er kommet frem, at 18 millioner kroner til voldsramte familier får lov at stå uberørte hen.

Pengene er ellers lige til at søge, men det kræver, at en kommune kan finde 25 procent af finansieringen selv. Det har syv kommuner indtil videre sagt nej til, og det frustrerer Mødrehjælpen, der har søgt om at få pengene i brug.

Karin Nødgaard vil nu arbejde for, at reglerne for at ansøge puljen bliver lavet om.

- Vi må sikre, at de her penge kommer ud at arbejde, siger hun.

S: Vi skal støtte sociale indsatser længere

Mens DF vil se på, hvordan systemet kan laves om, så mener Socialdemokraterne, at det skaber ro og stabilitet, når kommuner og hjælpeorganisationer samfinansierer sociale projekter.

Til gengæld vil Socialdemokraterne gå længere på et andet område: Pengepuljerne, som hver kommune eller hjælpeorganisation kan søge, skal være større og strækkes over længere tid.

- I stedet for at give to millioner hist og pist, så vil vi gå ind og sætte en ordentlig klump penge af til sociale projekter - og på den måde sikre en stabilitet, som mangler i dag, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Facebook
Twitter