DF vil opfinde et job i partiet til Inger Støjberg: 'Hun passer én til én til os'

Partiet bejler til Inger Støjberg, der har mistet sit job, efter hun blev erklæret uværdig til Folketinget i december.

Inger Støjberg har fået et jobtilbud af Dansk Folkeparti. Det bekræfter partisekretær Steen Thomsen. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Siden den 21. december, hvor Inger Støjberg blev erklæret uværdig til Folketinget, har hun været arbejdsløs.

Men det behøver hun ikke være særlig længe - i hvert fald ikke, hvis det står til Dansk Folkeparti.

De har nemlig tilbudt den tidligere Venstre-næstformand og minister et job i partiet.

Sådan lyder det fra partisekretær i Dansk Folkeparti Steen Thomsen.

- Det har været på dagordenen i gruppebestyrelsen og gruppen. Inger Støjberg passer, som Kristian Thulesen Dahl også har sagt, én til én til Dansk Folkeparti, så vi vil selvfølgelig gerne have hende så tæt tilknyttet til os som muligt, siger han.

Hvilket job vil Steen Thomsen dog ikke komme ind på.

- Det skal vi så finde ud af. Men med Inger Støjbergs kompetence kan vi sagtens finde et job, der vil tilfredsstille både Inger Støjberg og Dansk Folkeparti, siger han.

- Hun har kæmpet for Danmark gennem mange år og stået side om side med Dansk Folkeparti, så hun vil kunne bidrage med en hel masse.

Længe bejlet til Støjberg

Inger Støjberg blev i december kendt skyldig i Rigsretten i sagen om ulovlig adskillelse af mindreårige asylpar, hvor dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel.

Og efterfølgende besluttede et flertal i Folketinget, at Inger Støjberg ikke kunne blive siddende i Folketinget.

Allerede dagen efter dommen faldt - den 14. december - holdt Dansk Folkeparti et gruppemøde, hvor flere medlemmer foreslog, at Inger Støjberg skulle tilbydes et job, lyder det fra erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

- Det er ikke sjovt pludselig at stå uden indtægt, så det var derfor, det forslag blev stillet, siger han.

Skibby var selv én af dem, der foreslog det, fortæller han.

Og ønsket om at få Inger Støjberg ind i partiet er bestemt heller ikke nyt.

Flere medlemmer af partier har ytret ønske om at få Støjberg som ny leder af partiet, når der den 23. januar skal vælges en ny formand på et ekstraordinært årsmøde.

Inger Støjberg har dog endnu ikke meldt sit kandidatur til posten som formand, og fristen er rundt om hjørnet - på fredag den 7. januar.

Opbakning fra Morten Messerschmidt

Inger Støjberg og Morten Messerschmidt (DF) i februar sidste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Morten Messerschmidt, der derimod har meldt sig som kandidat til formandsposten, har også tidligere opfordret til at gøre plads til Inger Støjberg i Dansk Folkeparti.

- Hun har stadig rigtig meget at byde på! Og hun er velkommen hos os – både som medlem og som ansat, skrev han på sin facebookprofil den 17. december.

Og skulle Inger Støjberg endda gå efter formandsposten - ja så vil Morten Messerschmidt vige pladsen til fordel for hende, sagde han sidst i november.

De fire nuværende kandidater til at overtage formandskabet efter Kristian Thulesen Dahl er, foruden Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Erik Høgh-Sørensen og Merete Dea Larsen.

Det har ikke været muligt for at få en kommentar fra hverken Inger Støjberg eller Kristian Thulesen Dahl.

FacebookTwitter