DF vil tvangsbehandle dømte pædofile

DF stiller i dag beslutningsforslag om, at dømte pædofile skal tvinges til behandling i fængslet. De ansatte i fængslerne kalder det en dårlig ide.

DF vil tvinge pædofilidømte til behandling. (Foto: boletin © Stock exchange)

Det skal være slut med dømte pædofile, der forlader fængslerne for at begå nye sædelighedsforbrydelser, og derfor foreslår DF i dag i Folketinget, at det skal være muligt at behandle pædofile mod deres vilje.

- I dag modtager en del pædofilidømte behandling i fængslerne, men nogle siger nej. Vi mener, at alle pædofilidømte skal behandles i fængslet og også efter fængselsopholdet er slut, fordi det er den eneste måde de kan komme ud af deres sygelige trang til at misbruge børn, siger retsordfører Peter Skaarup.

Krav ved løsladelse

Men det møder modstand hos Kriminalforsorgsforeningen, der er fagforening for de ansatte lærere, socialrådgivere og pædagoger i fængslerne.

- Tvangsbehandling vil ikke have den ønskede effekt, siger formand John Hatting, som peger på, at en undersøgelse tilbage i 2009 viste, at 13 procent af de sædelighedsdømte begår ny kriminalitet i løbet af de første to år efter løsladelsen, mens tallet er 35-29 procent for alle dømte.

- I dag løslades en hel del sædelighedsdømte med vilkår om sexologisk behandling, og indgår de ikke i behandlingen, får de helt enkelt ikke prøveløsladelsen, siger John Hatting.

Facebook
Twitter