DF vil udskyde halvering af dagpengeperiode

DF er parat til igen at stemme for en forlængelse af dagpengeperioden, sådan som flere socialdemokrater og SF'ere taler for.

Bent Bøgsted, DF, siger, at partiet er parat til at stemme for en udsættelse af dagpengeperioden. (Foto: DR © DR)

Dansk Folkeparti vil udskyde halveringen af dagpengeperioden, så den først fra næste sommer bliver nedsat fra fire til to år.

Dermed bakker partiet op om Enhedslisten og flere medlemmer SF og Socialdemokratiet.

- Det er fornuftigt at se på en yderligere forlængelse for dem, der er blevet nedsat til to år, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

Måske forkert tidspunkt

- I foråret stemte Dansk Folkeparti ja til at forlænge perioden med et halvt år, og i den forbindelse sagde jeg, at vi er klar til at lægge stemmer til en yderligere forlængelse, hvis der bliver behov for det, siger han.

Bent Bøgsted mener, at krisen måske har betydet, at det er det forkerte tidspunkt, partierne har besluttet at nedsætte perioden til to år. Om den skal udskydes mere end det halve år, er for tidligt at sige.

S erkender problem

- Jeg kan ikke forudse, hvad der sker i løbet af det næste halve år på verdensmarkedet, og hvordan situationen ser ud i Danmark, når vi kommer hen til sommeren 2013, siger han.

Socialdemokraterne erkender, at der er et problem, der skal løses, mens SF's finansordfører Joans Dahl kalder det en meget alvorlig situation uden dog at ville gå i detaljer med et løsningsforslag.

De Radikale ønsker en jobpakke frem for at ændre dagpengeaftalen.

FacebookTwitter