DF vil undersøge hvad indvandrere koster

En integrationskommission skal hvert år beregne, hvad det koster at have ikke-vestlige nydanskere boende i Danmark, foreslår Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti kræver nu, at regeringen opretter en særlig integratinskommission, der skal beregne, hvad det årligt koster at have indvandrere boende i Danmark. (Foto: © Trine Ruby, DR)

Dansk Folkeparti kræver nu, at regeringen opretter en særlig integrationskommission, der skal beregne, hvad det årligt koster at have indvandrere boende i Danmark.

Målet er, at befolkningen kontant skal få øjnene op for, hvad nydanskerne koster etniske danskere, skriver Berlingske Tidende.

- Der har været en modvilje mod at kæde folk med anden etnisk oprindelses arbejdsduelighed sammen med mangel på velfærd. Altså at det koster. Men jeg synes, vi skal slippe ånden ud af flasken og ikke være bange for at sige, at der er en sammenhæng, siger Pia Kjærsgaard. Flere områder skal undersøgesPia Kjærsgaard vil have kommissionen til at beregne, hvor meget nydanskere "belaster" hospitalsvæsenet, retsvæsenet, socialvæsenet og uddannelsessektoren.

Selv kan DF-lederen nemt få øje på en lang række ekstraomkostninger ved nydanskere.

- Mange kræver særrettigheder, siger Pia Kjærsgaard og nævner bederum, halalmad, krav om kvindelige læger og tolkebistand som eksempel.