DF'er beklager: Jeg har ingen intention om at skyde bådflygtninge

Forkert ordvalg forplumrer nu debatten, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Jeg har ingen intention om at skyde på migranter.

Sådan siger Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, til DR Nyheder, efter udtalelser i et debatprogram på DK4 med DF'eren.

I EuropaMagasinet på DK4 sagde politikeren:

- Du må ikke sejle inden for denne her territorialgrænse, hvis du gør det, så bliver du enten beskudt, eller også bliver du vendt om og sejlet tilbage.

Det udsagn moderer han nu.

- Jeg beklager selvfølgelig det, jeg har sagt, fordi det jo kan udlægges på en måde, der overhovedet ikke har været min intention, og det er jeg godt nok ked af, siger Kenneth Kristensen Berth.

Se hele interviewet med Kenneth Kristensen Berth:

Hans pointe var, siger han, at fortælle, at EU må være mere fysisk til stede i Middelhavet for at afvise de flygtninge og migranter, som kommer sejlende i gummibåde.

- Det, jeg mener, er, at det er væsentligt at opretholde den europæiske territoriale grænse. Det vil sige, at vi yderste konsekvens kunne affyre varselsskud, hvis der kommer både, for at markere, at man er nået til denne her grænse.

- Jeg er bange for, at det, jeg har sagt, forplumrer debatten. For den burde i virkeligheden omhandle, om vi skal acceptere, at vi bliver oversvømmet af tusindvis af folk fra det afrikanske kontinent hver eneste uge, siger Kenneth Kristensen Berth.

Klippet med DF-ordføreren kan ses på Mediehuset Kbh's hjemmeside her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk