DF’er bryder Dansk Folkepartis åbenhedsaftale om brug af EU-penge

EU-parlamentariker Jørn Dohrmann har ikke lagt revisorerklæringer frem om sit EU-regnskab for tre år.

Jørn Dohrmann har siden 2014 siddet i Europaparlamentet for Dansk Folkeparti. (Foto: Dr © dr)

Endnu en parlamentariker fra Dansk Folkeparti bliver nu trukket ind i sagen om partiets omgang med europæiske skattekroner.

Det drejer sig om Jørn Dohrmann, der har forbrudt sig mod Dansk Folkepartis egen aftale om åbenhed med partiets EU-parlamentarikeres brug af EU-penge. Det fremgår af DR2-dokumentaren ”DF og de skjulte bilag”.

Under valget til Europa-Parlamentet i 2014 lover Dansk Folkeparti åbenhed og ordentlighed om brug af EU-midler.

Partiet indfører, at deres parlamentarikere hvert år skal lade en uafhængig revisor gennemgå deres brug af de 32.000 skattefri kroner, som de hver måned modtager i såkaldte blyantspenge. Det er penge, som EU-parlamentarikere får udover deres løn til at holde kontor for.

Planen er at lægge revisorerklæringerne offentligt frem.

Dohrmann og Messerschmidt uenige

Jørn Dohrmann modtager ligesom andre parlamentarikere 32.000 kroner om måneden fra EU til at drive kontor for. Men i DR2-dokumentaren ”DF og de skjulte bilag” fremgår det, at Jørn Dohrmann hverken har fremlagt revisorerklæringer for 2014, 2015 eller 2016.

I dokumentaren siger Jørn Dohrmann, at han har haft en aftale med Morten Messerschmidt, der frem til august 2016 var gruppeformand for DF’erne i Europa-Parlamentet.

- Jeg har haft en klar aftale med Morten Messerschmidt om, at det, jeg har fået lavet, revisorerklæringen, er godt nok, siger Jørn Dohrmann.

Det afviser Morten Messerschmidt imidlertid i dokumentaren.

- Nej, det passer simpelt hen ikke, siger han.

- Udfordring med Jørn

Jørn Dohrmann spillede sammen med DF-afhopperen Rikke Karlsson en aktiv rolle i efteråret 2015, hvor Morten Messerschmidt første gang kom under pres for at lægge alle bilag frem i Meld og Feld-sagen.

Artiklen fortsætter under grafikken:

Til Ekstra Bladet sagde Jørn Dohrmann i efteråret 2015:

- Hvis det havde været mig, så havde jeg bare lagt bilagene frem. Jeg håber, at alle har holdt sig til, hvordan reglerne er – uanset hver de er.

Udtalelsen falder et halvt år efter, at Jørn Dohrmann selv blev bedt om at fremvise bilag til DF’s revisor.

Det viser en mail fra april 2015 til Morten Messerschmidt fra en af de revisorer, som Dansk Folkeparti benytter:

Messerschmidt: DF-ledelse orienteret

Morten Messerschmidt sad i DF’s koordinationsudvalg frem til oktober 2016, hvor han blev smidt ud af DF’s ledelse som følge af sagen om MELD og FELD.

Til DR2-dokumentaren fortæller han, at han fortalte partiledelsen om problemer med Dohrmanns erklæringer.

- Jeg kan godt huske, at jeg sådan, nævnte det. Men hvordan præcis ordene er faldet, ved jeg ikke. Det jeg kan huske med sikkerhed, det er, at jeg ikke bad ledelsen om at gribe ind, men at det var noget jeg gerne selv ville håndtere, siger Morten Messerschmidt

Skaarup afviser

Peter Skaarup, der er gruppeformand i Dansk Folkeparti, afviser, at Morten Messerschmidt tidligere har fortalt om problemer med at få revisorerklæringer om Jørn Dohrmanns brug af blyanstpenge.

- Jeg erindrer ikke, at vi har fået besked på, at der var problemer med at få en ordentlig revisionserklæring fra Jørn Dohrmann eller nogen andre, siger han i dokumentaren.

Samtidig forventer Peter Skaarup, at der nu bliver ryddet op.

- Hvis der er rod, så skal der rettes op på det rod, så der kommer ordnede forhold. Og der hæfter jeg mig ved, at Jørn Dohrmann fremadrettet sørger for at få bragt de ting i orden, så der redegøres klart for, hvordan pengene bliver brugt, siger Peter Skaarup.

Jørn Dohrmanns revisorerklæring skulle nu angiveligt være på vej. Men det vides endnu ikke, hvornår den offentliggøres, og om de foregående år også bliver gennemgået af en revisor.

Du kan se mere om hele sagen i DR2-dokumentaren "DF og de skjulte bilag" via linket her.

FacebookTwitter