DF'er overvejer farvel til partiet: Skal veje hvert ord på en guldvægt

Jens Hald, der ikke længere er DF-lokalformand i Nyborg efter "uacceptable udtalelser", overvejer exit fra DF.

Jens Hald ses her tv. til et DF-arrangement mod EU i november sidste år. (Foto: billedet er fra Dansk Folkepartis hjemmeside)

Torsdag blev han politianmeldt for en statusopdatering på Facebook, lørdag fik han en skriftlig advarsel fra Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, og søndag er han efter aftale med partitoppen ikke længere lokalformand for DF i Nyborg.

Og nu overvejer hovedpersonen selv, Jens Hald, om han skal melde sig helt ud af Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke leve med, at jeg skal veje hvert ord på en guldvægt. Jeg kan ikke vende alting med Christiansborg hver gang, siger Jens Hald til Ritzau.

Lokalpolitikeren blev genstand for mediernes og dermed også hovedbestyrelsens interesse, da han i en statusopdatering på Facebook 5. januar kritiserede de gruppen Venligboerne for landsskadelig virksomhed.

Jens Hald har flere gange efterfølgende forklaret, at statusopdateringen er blevet misforstået - at den skulle have været formuleret som et spørgsmål. Han er skuffet over manglende opbakning fra partitoppen.

Hele sagen har fået ham til at overveje sit medlemskab af partiet.

- Jeg vil ikke have mundkurv på. Det er klart, at jeg skal udtale mig inden for lovens rammer - jeg må ikke opfordre til vold. Men det ligger mig også meget fjernt, selv om der er nogle, der vil skyde mig det i skoen, siger han.

/ritzau/