To DF'ere forlader byrådsgruppe: René Christensen vil bestemme det hele

I Guldborgsund Kommune er DF's byrådsgruppe skrumpet fra syv til fem.

Finansordfører for Dansk Folkeparti René Christensen stillede op som borgmester i Guldborgsund Kommune i 2017, men tabte til den siddende borgmester, John Brædder. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Dårlig stemning og topstyring.

Det er to ting, der angiveligt præger Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Guldborgsund Kommune, som partiets finansordfører, René Christensen, er gruppeformand for.

Derfor har to af gruppens syv medlemmer, Lis Magnussen og Mette Møller, forladt gruppen for at være løsgængere. Det skriver Folketidende.

- Der er dårligt samarbejde i gruppen. Man kan ligesom ikke komme til orde, for der er et par stykker, der bestemmer det hele, siger Lis Magnussen til avisen, og understreger, at det er netop René Christensen, der dikterer resten af gruppens holdninger.

Borgmesterdrømmen brast

Stemningen i den lille byrådsgruppe blev for alvor dårlig, da René Christensens drømme om en borgmesterpost brast, da han måtte se sig slået til kommunalvalget i 2017.

Efter da oplevede de to eks-gruppemedlemmer, at gruppeformanden pressede dem til at føre kritisk oppositionspolitik.

- Nu skal vi sige nej til alting, siger Lis Magnussen.

Hendes kollega Mette Møller er enig:

- Jeg bryder mig ikke om den linje, der bliver ført. God politik er dialog og samarbejde, og det opnår man ikke ved en krig i byrådssalen. Jeg bryder mig ikke om den form for hævn.

Afviser kritik

Den kritik har sagens hovedperson ikke meget til overs for, siger han til Folketidende.

- Det må stå for deres regning. Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg repræsenterer Dansk Folkeparti, og vi fører selvfølgelig Dansk Folkeparti-politik og holder fast i det, vi gik til valg på.

Gruppeformanden begræder ikke de to medlemmers exit.

- De har truffet et valg, og det må de gøre. Det står dem frit for, siger han.

Det er John Brædder, der er borgmester i kommunen, der dækker Falster og den østlige del af Lolland. Han er valgt for Guldborgsundlisten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk