DF’ere melder sig ud i protest mod venstredrejning

En stribe medlemmer af DF har meldt sig ud af partiet, fordi det er blevet for rødt. Dagpenge, selskabsskat og offentligt forbrug er blandt de sager, hvor DF har skiftet holdning, mener kritikerne.

Dansk Folkeparti har vokseværk på mange måder. Partiet vokser i meningsmålingerne, og DF har nu næsten 15.000 medlemmer. Her er formanden Kristian Thulesen Dahl på talerstolen til DFs landsmøde.

Med omkring hver femte stemme i flere meningsmålinger står Dansk Folkeparti lige nu til et historisk godt valg, og partiets formand Kristian Thulesen Dahl er blandt de mest populære politikere i landet.

Men i baglandet er der nu for første gang i lang tid mislyde.

DR Nyheder har været i kontakt med 10 personer, hvoraf flere har bestridt tillidsposter, der den seneste tid har meldt sig ud af Dansk Folkeparti i protest over det, de kalder en venstredrejning af partiet.

Flere ønsker at være anonyme, men Mads Larsen fra Dansk Folkeparti i Aalborg er en af dem, der gerne tager bladet fra munden. Han meldte sig ud for en uge siden.

Han ser sig selv som borgerlig, og det harmonerer ikke længere med DF, mener han.

- Det bliver meget, meget svært for den borgerlige fløj at samarbejde, fordi DF har været ude med en masse valgløfter, som de får svært ved at leve op til. Så enten ender de i samme situation som den nuværende regering, som DF har kritiseret for løftebrud, eller også ender partiet med at bryde hele den måske kommende borgerlige regering, siger Mads Larsen.

Han savner en mere blå økonomisk politik.

- Det, der er borgerligt for DF, er, at de støtter Kongehuset, folkekirken og andre forskellige klassiske danske ting. Det er da også vigtigt, men den økonomiske politik kan man altså ikke bare se bort fra, og den er altså absolut ikke borgerlig, mener Mads Larsen.

Til venstre for S

Tidligere har Dansk Folkeparti kæmpet for, at de offentlige udgifter skal gøres væsentligt mindre, og at skatterne skal nedsættes kraftigt kombineret med offentlige besparelser.

Og nu kæmper partiet for det modsatte, mener kritikerne. Særligt på fordelingspolitikken har Dansk Folkeparti bevæget sig for langt væk, siger flere.

- Partiet siger udadtil, at de er borgerlige, men det er de overhovedet ikke, siger en af de nyudmeldte DF'ere, som ikke ønsker sit navn frem.

Det bliver bakket op af tidligere formand for Dansk Folkeparti Ungdom, Allan Steen Hansen. Tidligere på året forlod han partiet på grund af den politiske linje. Nu lufter han for første gang offentligt sin kritik.

- De seneste to år har Dansk Folkeparti flyttet sig så meget, at partiet nu ligger til venstre for Socialdemokratiet i forhold til fordelingspolitikken. Så jeg vurderede, at det ikke længere er der, jeg hører hjemme politisk, siger han.

Kan få svært ved samarbejde

I Herning har Kasper Ravn Fredensborg også for nyligt forladt Dansk Folkeparti. Han var ellers byrådsmedlem for partiet.

- Hovedårsagen er, at Dansk Folkeparti er rykket for langt over i rød blok. De er simpelthen blevet for socialistiske, blandt andet på dagpengeområdet hvor man ikke vil holde fast i stramningerne, siger Kasper Ravn Fredensborg, der nu er løsgænger.

Kasper Ravn Fredensborg er tidligere blevet kritiseret for en udtalelse som DF-medlem, da han i et indlæg skrev om bådflygtninge:

'De kunne jo også bare lade være! Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de, der drukner på den farefulde tur! Deres valg deres skæbne'.

Men Kasper Ravn Fredensborg afviser, at hans exit fra DF har noget med den sag at gøre.

- Det har overhovedet ikke spillet ind. Det er primært fordi, at jeg synes, at partiet er for rødt, siger Kasper Ravn Fredensborg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter