DF'eren Jørn Dohrmann stopper i politik efter parlamentsvalget

Dansk Folkeparti har offentliggjort hele sin kandidatliste forud for det kommende EU-valg 26. maj.

Jørn Dohrmann ved Dansk Folkpartis årsmøde sidste år. Han har besluttet ikke at genopstille ved valget til Europa Parlamentet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dansk Folkeparti (DF) har sine ti kandidater til EU-valget klar.

Det oplyser DF-formand Kristian Thulesen Dahl til mediet ditoverblik.dk, som udgives og finansieres af DF selv.

Den nuværende EU-parlamentariker Jørn Dohrmann (DF) er ikke med på listen. Han har besluttet at stoppe i politik, siger han til jv.dk.

Og det sker med kritik af DF-toppen, som har besluttet at stille kandidaterne op på en såkaldt partiliste frem for sideordnet opstilling.

Det betyder, at partistemmer først tildeles til de kandidater, der står øverst på listen.

Ved sideordnet opstilling er det kandidater, der får flest personlige stemmer, som bliver valgt ind. Det var blandt andet sådan, at Dohrmann blev valgt ind ved det seneste valg, siger han.

- Jeg vil ikke stille op på en partiliste. Jeg synes, borgerne skal have et reelt valg. Så en partiliste er ikke noget, jeg hilser velkomment.

- Jeg ser det som ligestilling. Hvis du eksempelvis vil stemme på kvinde, skal stemmerne også gå til kvinde, siger han til jv.dk.

Syv nye kandidater præsenteres

Det var allerede kendt, at retsordfører Peter Kofod er spidskandidat foran DF's nuværende gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, og partiets nuværende miljøordfører i Folketinget, Pia Adelsteen.

Men de sidste syv kandidater var der ikke sat navn på før nu. DF går efter at få to kandidater valgt ind. Ved valget i 2014 fik partiet 4 ud af 13 danske pladser i parlamentet i Bruxelles.

Det skyldtes i høj grad Morten Messerschmidt, som fik 465.758 personlige stemmer. Det er dansk rekord ved et valg til Europa-Parlamentet. Messerschmidt genopstiller ikke, da han går efter at komme i Folketinget.

De ti DF-kandidater er:

Peter Kofod, Anders Vistisen, Pia Adelsteen, René Danielsson, Gitte Bundgaard Andersen, Finn Rudaizky, Tina-Mia Eriksen, Tobias Weische, Lone Langballe og Charlotte H. Larsen.

Der er valg til Europa-Parlamentet 26. maj.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter