DFs fiskeordfører opgiver havnefest efter kvotekonge-sag: Følte sig truet med tæsk

Dansk Folkepartis fiskeriordfører føler sig truet af en storfisker efter ny fiskeriaftale.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, var sammen med statsministeren og fiskeriministeren i dag i Hanstholm for at fejre havnens 50 års jubilæum.

Bølgerne er til tider gået højt under den såkaldte kvotekonge-sag, hvor Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen har ført an i kampen om at få ændret på kvoteordningerne, så flere fiskere fik glæde og gavn af kvoterne.

Sagen er dog langt fra slut.

Flere storfiskere er politianmeldt, mens fiskeriminister Karen Ellemann sammen med forligspartierne bag den nye fiskeriaftale forsøger at få ændret på kvotetildelingen og undersøgt, hvordan en stor del af kvoterne kunne havne på ganske få fiskeres hænder.

Og sagen er helt åbenlyst heller ikke glemt på havnen.

Det har fiskeriordfører Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti i dag fået at mærke, da han sammen med blandt andet Karen Ellemann og statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag deltog i Hanstholm for at fejre havnens 50 års jubilæum. Det skriver Nordjyske.dk.

Ordfører: Det var decideret truende

Ib Poulsen fortæller til DR Nyheder, hvordan han under festlighederne mødte fiskeskipper Benny Rasmussen.

- Jeg kunne se, hans mund den bævrede. Han sagde til mig, at hvis jeg kom til den her fest i morgen, så ville jeg få tæsk, fortæller Ib Poulsen og slår fast:

- Det var efter min opfattelse decideret truende.

Episoden finder sted lidt før middagstid i dag, og den får Ib Poulsen til at overveje, om han vil dukke op til den store gallafest dagen efter.

- Men så gik jeg og tænkte på det et stykke tid, og så besluttede jeg mig for, at det er ikke risikoen værd. Det er ellers en rigtig sjov begivenhed at komme med til, som er rigtig hyggeligt, og som jeg har set frem til. Der er åbent hus på alle skibene og gallafest med Birthe Kjær og Tørfisk. Jeg har også købt og betalt mine billetter, fortæller Ib Poulsen.

Han betragter beslutningen om ikke at deltage som definitiv. Hændelsen har han dog endnu ikke valgt at politianmelde. Alligevel har han svært ved at acceptere, at sagen nu har fået den konsekvens.

-De (kvotekongerne, red.) er blevet givet en masse fisk i tidernes morgen. Der er nu nogen, der sidder på lidt for meget, og det er der, vi politisk har sagt, det vil vi gerne prøve at gøre noget ved.

Hanstholm Havn fejrede i dag dens 50 års jubilæum. Blandt gæsterne var fiskeriminister Karen Ellemann og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Her ses fiskeriminister Karen Ellemann på fiskeriauktion, th. Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard Jensen og formanden for Hanstholm Fiskeriforening Jan Hansen .(foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Fiskeskipper: Han er en klovn

Til Nordjyske.dk siger fiskeskipper Benny Rasmussen, at han er sur på fiskeriordføreren.

- Ja, det er da klart, når han stjæler mine fisk!

Men han afviser, at han har truet Ib Poulsen med tæsk.

- Jeg sagde til ham, at jeg ikke længere hilser på ham og kaldte ham en klovn... Ja, det kan godt være, at jeg fik sagt til ham, at han risikerer at få tæsk, hvis han kommer til festen. Der er i hvert fald rigtig mange, der er sure på ham! Men det er ikke af mig, han får tæsk. Jeg slår ikke på nogen, siger Benny Rasmussen til Nordjyske.dk.

Facebook
Twitter