DF's lokalformænd: Velkommen til nazister

Nazister er velkomne i Dansk Folkeparti - partiets lokalformænd lukker dem ind, selvom partitoppen siger nej. Sanktioner er på vej over for de lokalformænd i DF, som sagde velkommen til nazister i partiet.

Pia Kjærsgaard vil ikke kommentere. (Foto: DR © DR)

Dansk Folkeparti vil skride til sanktioner over for enkelte formænd for partiets lokalforeninger. Det sker, fordi de ifølge en artikel i Ekstra Bladet har sagt velkommen til nazister i partiet.

Ekstra Bladet har ringet til formændene for 13 tilfældigt udvalgte lokalforeninger i Dansk Folkeparti. Og blandt dem var der adskillige der ikke havde problemer med nye medlemmer med yderliggående synspunkter.

Mindst syv lokale formænd venter nu på at få deres formandskab set nøje efter i sømmene.

Ja til nazister

Fire af syv formænd havde ikke noget imod at få nazister som medlemmer. Og tre ud af seks formænd ville gerne tage imod nye folk, der var medlem af Dansk Front, som Dansk Folkeparti officielt tager afstand fra.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at de har svaret, at man godt kan blive medlem, hvis man holder lav profil med sine sympatier, da de er blevet spurgt af journalisten fra Ekstra Bladet. Personer, der har eller har været medlemmer af de to foreninger, kan aldrig blive medlemmer af Dansk Folkeparti. Det gælder også personer, der har sympati for de to foreninger. Det burde alle lokalformænd vide, siger partisekretær Poul Lindholm til Ritzau.

En af mulighederne for sanktion er eksklusion af partiet. Poul Lindholm vil ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, om det sker for de pågældende lokalformænd.

- Nu vil vi først se, hvad Ekstra Bladet og TV2 i samarbejde oplyser. Derefter vil vi tage stilling til, hvad der skal ske, siger han.

Dummede sig

Ifølge Poul Lindholm har nogle af lokalformændene selv ringet ind til partisekretæren og fortalt, at "de har dummet sig", andre har ringet ind og bedt sekretæren holde øje med en ansøgning fra en Christian Jensen, som har været journalistens dæknavn.

Dansk Folkeparti har igennem årene konsekvent ekskluderet alle medlemmer, der har sympati med eller har haft tilknytning til Dansk Front og DNSB. Senest er lokalforeningsmand Dan Jochumsen fra Kalundborg blevet ekskluderet, fordi han angiveligt sympatiserede med Dansk Front.

- Vi betragter Dansk Front og DNSB som ekstremistiske og udemokratiske organisationer, hvis værdier og forestillinger ligger lysår fra Dansk Folkeparti og dermed fra alt, hvad der er dansk, siger Poul Lindholm, som erklærer sig meget ked af sagen.

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532be5ffa11f9d0ee03e1a3e

Facebook
Twitter