DI: Indsatsen for at få flygtninge i job er en ommer

Der bruges for mange ressourcer på integrationsprogrammet med for ringe resultat, siger DI.

Alle flygtninge med en opholdstilladelse skal gennem et treårigt integrationspro (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Myndighedernes indsats for at få flygtninge i arbejde er tæt på at være en fiasko. Og problemet vokser for hver dag, der kommer nye flygtninge ind i landet. Det mener industriorganisationen DI ifølge Politiken.

- Vi gør det ikke godt nok. Der er for få flygtninge, der ender med at komme i job. Vi bruger mange ressourcer og penge på integrationsprogrammet, men det er for ringe resultater, vi får ud af det, siger Steen Nielsen, underdirektør i DI, til avisen.

Ifølge DI har færre end en fjerdedel af de 17.610 personer, som fra januar til september i år var omfattet af integrationsprogrammet, været i virksomhedspraktik. Og kun 492 personer har været i job med

løntilskud
.

Alle flygtninge med en opholdstilladelse skal gennem et treårigt integrationsprogram, som kommunerne står for.

Programmet omfatter typisk danskundervisning, men også virksomhedspraktik eller jobtræning. Det sidste punkt halter det dog med ifølge DI.

- Vi skal tænke på beskæftigelse fra begyndelsen, og det er vigtigt, at sprogundervisningen kombineres med, at flygtninge passer deres arbejde. Man kan lære sproget ved at være på en arbejdsplads, siger Steen Nielsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lagt op til en

reform
af integrationsindsatsen, som ventes at blive fremlagt efter nytår.

/ritzau/

Facebook
Twitter