DIN ERFARING Kan man fjerne den sociale arv?

Kan samfundet fjerne den sociale arv, eller skal vi acceptere, at den altid vil være der, uanset hvor mange penge vi poster i vores vuggestuer og børnehaver? Del dine erfaringer her.

Kan samfundet gøre noget for at fjerne den sociale arv? (© Scanpix)

Den sociale arv findes.

Men det er ikke noget, man fra samfundets side fuldstændig kan fjerne.

Det var meldingen fra Liberal Alliances familieordfører, Merete Riisager, da hun torsdag aften deltog i Debatten på DR2.

- Den sociale arv består i den påvirkning, forældre giver deres børn. Den kan vi ikke fjerne, med mindre man fjerner børnene helt fra forældrene - det er prøvet i kibbutzer - og lader fællesskabet tage helt over, sagde hun.

S: Noget pjat

Meldingen kom, efter regeringen havde præsenteret sit børneudspil - ”En god start på livet for alle børn”. Et af målene er at øge den sociale mobilitet, så den sociale arv fra forældrene ikke afgør børnenes fremtid.

Socialdemokraternes Astrid Krag var da heller ikke enig med Liberal Alliances familieordfører.

Hun sagde, det var "noget pjat at sige", at man kun kan gøre noget ved den negative sociale arv, hvis man fjerner folk fra deres miljø.

- Det er da at give fuldstændig fortabt. Vi kan gøre masser af ting, det handler om sundhedsplejersker, forældreforberedelseskurser, gode daginstitutioner og ordentlige dagplejer, sagde hun som svar.

Men hvad er din erfaring? Kan man fra samfundets side fjerne den sociale arv?

Del dine erfaringer her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk