Direktør fyret for upassende adfærd: Fik topjob hos borgmester få måneder senere

Fyring bør ikke belønnes med nyt top-job, lyder kritik fra borgmester-kollega.

Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard har været beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune siden 1. januar 2018. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det var en kortfattet pressemeddelelse, som Kommunernes Landsforening (KL) sendte ud i januar sidste år.

En af organisationens direktører var blevet fyret med omgående virkning, da han havde udvist en adfærd, som ikke var forenelig med en stilling som direktør.

Tillidsrepræsentanterne havde indsamlet beskeder fra direktøren til ansatte, og da de blev præsenteret for KL's øverste direktør, Kristian Wendelboe, skred han til hurtig handling med en fyring.

Efterfølgende bekræftede Wendelboe over for både NB Økonomi og Ekstra Bladet, at det handlede om upassende beskeder, som var sendt til kvinder på arbejdspladsen.

Men bare ni måneder senere fik den fyrede direktør et nyt job.

Han blev hentet ind som leder af borgmesterkontoret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre er borgmester. Her har han nu titel af sekretariatschef.

Og det forstår Franciska Rosenkilde, der er kultur- og fritidsborgmester i København og repræsenterer Alternativet, ikke.

"Vi skal sige klart fra over for den slags krænkelser, og det indebærer selvfølgelig, at man ikke belønner en mand med et nyt top-job, når han lige har krænket en eller flere kvinder med upassende adfærd," skriver Rosenkilde i en mail til DR Nyheder.

Hun ser sagen i sammenhæng med den debat om krænkelser og sexisme, der flammede op, da tv-værten Sofie Linde fortalte om sine egne oplevelser, da hun var vært på et tv-show. Efterfølgende har mange kvinder inden for medier og politik stillet sig frem og fortalt om, hvordan de har oplevet krænkelser, sexisme og krænkende adfærd på deres job.

”De sager om seksuelle krænkelser af kvinder, som nu kommer frem som led i #MeToo-debatten herhjemme, er en anledning for alle ledere til at få ryddet op i den kultur, hvor man ser gennem fingre med den slags krænkelser."

Hun har ikke ønsket at stille op til et uddybende interview.

Fortjener en ny chance

Cecilia Lonning-Skovgaard er enig i, at det bør have konsekvenser, hvis man som chef har en upassende adfærd.

- Helt grundlæggende skal vi sætte ind over for upassende adfærd, og vi skal sætte ind over for sexisme. Han mistede derfor også sit job i KL, hvilket var helt berettiget, siger Venstre-borgmesteren.

Men hun mener samtidig, at folk fortjener en ny chance.

- Jeg gjorde det fuldstændig klart for ham, at det var en betingelse for overhovedet at gå ind i en dialog, at den her adfærd ikke ville finde sted igen. Og da han blev ansat, gik vi ind ad fordøren i forhold til kolleger og ansatte og sagde: Her er han, det er hans historie. Og hvis der nogensinde skulle blive noget, skulle de komme til mig som det første.

Franciska Rosenkilde siger, at man ikke skal belønne en mand med et nyt top-job, når han lige har krænket en eller flere kvinder med upassende adfærd. Hvad siger du til det?

- Han kom ind og blev chef for tre medarbejdere. Det er trods alt ikke et topjob. Jeg har ikke belønnet ham, men givet ham en ny chance for vise, at han har lært sin lektie og kan agere på en professionel og værdig måde. Den tillid har han fuldt ud levet op til, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Magtens mænd fortsætter

Det skaber også forundring i Dansk Kvindesamfund, at direktøren på ni måneder kunne gå fra en fyring for upassende adfærd til at være leder for et borgmesterkontor. Og det var vel at mærke ni måneder, hvor han stadig fik sin direktørløn på mere end 110.000 kroner om måneden plus pension.

- Det er påfaldende, at vi ser mange mediemænd og mænd i politiske topposter, der kan gå fra det ene topjob til det andet, til trods for at vi har sager om seksuelle krænkelser og sexisme. Det vidner om, at der er nogle strukturer, der gør, at mange ikke oplever de konsekvenser, der bør være, når man er krænkende over for andre, siger forkvinde for Dansk Kvindesamfund, Helena Gleesborg Hansen.

Helena Gleesborg Hansen mener, det er vigtigt, det kommer frem i lyset, når chefer bliver fyret for krænkelser.

Borgmesteren siger, at han fortjener en ny chance. Er det ikke fair?

- Selvfølgelig skal alle have en ny chance, og det fik konsekvenser for ham, at han mistede sit job. Men han har gået derhjemme i ni måneder med en meget favorabel løn, så jeg ved ikke, hvor stor en stor straf, det er, siger Helena Gleesborg Hansen.

Hun mener, det har store konsekvenser, når chefer efter en fyring kan fortsætte til nye stillinger.

- Lige nu er der mange, der ikke anmelder det, fordi de kun kan se de konsekvenser, det får for dem selv, og ikke for dem, der krænker. Det et netop, fordi vi offentligt mangler at se, hvad konsekvensen er, når man udøver magtmisbrug over for andre. Derfor er det vigtigt at debattere en sag som den her, fordi han netop har kunnet avancere til et andet topjob, siger Helena Gleesborg Hansen.

Borgmester med i #MeToo-opråb

I de seneste uger er flere kvinder stået frem med beretninger om sexisme fra det politiske miljø. 322 kvinder fra den politiske verden har underskrevet et opråb mod sexisme. Her lyder appellen blandt andet: "Alle politiske ledelser bør tage et kritisk blik i egne rækker og tage det retmæssige ansvar."

Én af de 322 kvinder er Cecilia Lonning-Skovgaard.

Du er medunderskriver på et opråb om sexisme og krænkelser i det politiske miljø. Er det ikke hyklerisk, når du selv ansætter en mand, som kort forinden er blevet fyret for upassende adfærd?

- Jeg mener grundlæggende, vi skal sexisme til livs, og vi skal upassende adfærd til livs. Og jeg mener, at hammeren skal falde, når man træder ved siden af. Det har den også gjort i det her tilfælde. Men jeg mener også, at hvis vi som samfund bevæger os et sted hen, hvor vi aldrig kan blive rehabiliteret og aldrig få en chance mere, så er vi et fattigt samfund.

Men hvordan tror du, det er for de kvinder, der var udsat for den upassende adfærd, at se, at han ni måneder efter kan fortsætte i et højt job hos en borgmester?

- At han får et nyt job hos mig, synes jeg vidner om, at han har lært lektien. Han har bekendt sig til, at han godt ved nu, hvad det vil sige at opføre sig ordentligt. Det synes jeg ikke, der går noget af de pågældende kvinder ved, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

DR Nyheder har været i kontakt med fyrede direktør. Han ønsker ikke at kommentere sagen.

FacebookTwitter