DR erfarer: Morten Østergaard overtager Vestagers lederpost

Skatteminister Morten Østergaard (R) bliver præsenteret som ny politisk leder for De Radikale, erfarer DR Nyheder. Han overtager også Vestagers ministerpost.

- Tillykke med kommissærposten, Margrethe. Stolt af dig, resultaterne og samarbejdet. Du løftede først partiet, siden landet, nu EU, skriver skatteminister Morten Østergaard på Twitter.

Skatteminister Morten Østergaard bliver søndag middag på et ekstraordinært gruppemøde hos De Radikale valgt som ny politisk leder for partiet.

Det erfarer DR Nyheder.

Østergaard vil formentlig også blive ny økonomi- og indenrigsminister, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har meddelt, at Vestager skal til EU som Danmarks næste kommissær.

Margrethe Vestager bliver foreløbig som minister indtil næste uge, sagde Thorning natten til søndag på et pressemøde i Bruxelles.

S får Skatteministeriet

Det ventes ifølge DR Nyheder at blive en socialdemokrat, som overtager Skatteministeriet.

Vestager skriver selv på Twitter, at hun ser frem til sit nye job.

- Helle har netop sagt det. Jeg glæder mig enormt meget til opgaverne som dansk kommissær.

Har været 'min wingman'

Til Ritzau siger Vestager, at Morten Østergaard er et godt bud på en ny politisk leder.

- Gruppen skal vælge en ny politisk leder. Det regner jeg med, at gruppen vil gøre med meget kort aftræk. Mit bud vil være, at det bliver Morten Østergaard, man vælger, siger Vestager til Ritzau.

- Morten har været min wingman de sidste syv år og har været med i det strategiske arbejde, i udførelsen af det, i forhandlinger, i vores eftertanke og omtanke i samspil med gruppen og partiet. Så jeg kender ingen i dansk politik, som jeg har større tillid til.

Morten Østergaard er hurtigt ude med lykønskningerne til sin formand.

Han skriver på Twitter:

- Tillykke med kommissærposten, Margrethe. Stolt af dig, resultaterne og samarbejdet. Du løftede først partiet, siden landet, nu EU, skriver skatteministeren.

VIDEO Vestager afviste toppost 29. august. Klik på play.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54003ef4a11f9d0244d97859

Facebook
Twitter