DR erfarer: Venstre behandler Løkkesager tirsdag aften

Venstre flytter forretningsudvalgsmøde frem for at diskutere Løkkes tøj- og rejsesager, erfarer DR Nyheder.

Lars Løkke Rasmussens sager skal behandles på et møde i morgen aften, erfarer DR Nyheder. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Sagerne om Venstreformand Lars Løkke Rasmussens betalte tøj og partibetalte familieferie på Mallorca får nu Venstre til at rykke sit forretningsudvalgsmøde.

DR erfarer, at punktet er på dagsordenen, når forretningsudvalget samles tirsdag aften. Mødet skulle ellers først have været afholdt ugen efter - den 27. maj, men rykkes nu på grund af sagerne.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er der endnu ikke taget stilling til, hvor mødet skal afholdes.

De seneste par dage har flere kritikere internt i Venstre taget bladet fra munden og åbent kritiseret Lars Løkke Rasmussens sager. Blandt andet forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

- Jeg bryder mig ikke om hans forhold til penge, sagde hun fredag aften til Ritzau.

Flere menige medlemmer af partiet har meldt sig ud i protest over sagerne.

Lars Løkke har selv bedt om at fremrykke møde

At rykke mødet en uge til tirsdag aften er noget, som Lars Løkke Rasmussen selv har bedt om. Det oplyser partiet søndag aften til Ritzau.

- Der er tale om rettidig omhu, når Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har bedt om at få fremrykket det her forretningsudvalgsmøde, så det er jeg meget glad for, han har gjort. For jeg er sikker på, at det vil bringe klarhed over en masse uklarheder, siger Peter Gæmelke, medlem af forretningsudvalget til Ritzau.

Partisoldater kræver nye regler

Sagerne har fået flere medlemmer af partiet til at kræve, at partiet får lavet klare retningslinjer for, hvad Venstre må bruge penge på.

- Vi bliver nødt til internt at tage en debat om, hvad vi synes, niveauet bør være, siger medlem af Venstres forretningsudvalg Henrik Buchhave til Jyllands-Posten i dag.

Partisekretær Claus Richter har dog i dag bedyret, at reglerne er blevet lavet om.

- Da jeg tiltrådte som partisekretær i april 2012, gennemførte jeg et helt nyt sæt retningslinjer for brug af penge i Venstre, sagde han tidligere i dag til DR Nyheder.

Opdateret 19:41. DR Nyheder skrev tidligere, at forretningsudvalgsmødet skulle holdes mandag. Det er forkert. Mødet er berammet til tirsdag aften.

Facebook
Twitter