DR-korrespondent: DF-ledelse trækkes ind i alvorlig sag

Meld-sagen er ikke længere kun en sag om Morten Messerschmidts omgang med EU-midler, siger DR's politiske korrespondent.

- Han vælger tilsyneladende at stole hundrede procent på, at Morten Messerschmidt har styr på det. Det ville han nok have ønsket, at han ikke havde gjort, siger DR Nyheders politiske korrespondent Uffe Tang om DF-leder Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Alvoren i sagen om brug af EU-midler skærpes nu for ledelsen i Dansk Folkeparti.

Det fortæller DR Nyheders politiske korrespondent Uffe Tang.

- Vi kan nu se, at Kristian Thulesen Dahl selv i et eller andet omfang bliver fedtet ind i sagen. Dansk Folkeparti prøver hele tiden på at få det til at handle om noget, der foregår omkring Morten Messerschmidt og hans håndtering af den her sag, siger Uffe Tang og fortsætter:

- Men der er flere og flere ting, der indikerer, at ledelsen på Christiansborg og Folketingsgruppen i forbindelse med sommergruppemøder har været med i det her og har nydt godt af de her penge.

E-mails, som medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson har valgt at lægge frem, viser, at Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, flere gange blev advaret om det mulige misbrug af penge fra den nu nedlagte EU-skeptiske partialliance Meld, inden sagen første gang kom frem sidste år.

Kristian Thulesen Dahl selv skriver i dag i en kommentar til DR Nyheder, at han troede, det var et dårligt samarbejdsklima med Morten Messerschmidt, der drev Karlsson til at kontakte ham med kritikken.

Men ifølge DR Nyheders politiske korrespondent fritager det langt fra Kristian Thulesen Dahl for ansvaret, hvis han har kendt til sagen uden at reagere.

- Det var ikke var sådan, at han ikke ville tale med Rikke Karlsson, men det ændrer jo ikke ved, at vi nu kan dokumentere, at hun advarede ham – ikke bare da hun smækkede med døren og gik – men vi ved også, at hun faktisk har sendt flere opfordringer til Kristian Thulesen Dahl om at mødes, siger Uffe Tang.

Ifølge de e-mails, som Rikke Karlsson har fremlagte, sendte hun flere advarsler og en redegørelse om sagen til Kristian Thulesen Dahl, uden at DF-lederen reagerede.

- Han vælger tilsyneladende at stole hunderede procent på, at Morten Messerschmidt har styr på det. Det ville han nok have ønsket, at han ikke havde gjort, siger Uffe Tang.

Facebook
Twitter