DR samler politikernes Facebook-opdateringer

Mange politikere er aktive på Facebook og Twitter, og nu kan du få et overblik over, hvad de skriver, takket være det nye StatusTinget på dr.dk.

DRs nye hjemmeside StatusTinget samler politikernes opdateringer fra Facebook og Twitter. De er delt op i en rød og en blå blok. (© DR)

Socialdemokraternes Jeppe Kofod er "hjemme på solskinsøen", Venstremand Kristian Jensen slår et slag for "ugens mest oversete nyhed", og Enhedslistens Line Barfod skal til møde med statsministeren om Lene Espersens udtalelser.

Der er masser af aktivitet på de sociale medier på nettet blandt politikerne, og det hjælper DR dig nu med at få et overblik over.

I dag åbner DR Nyheder nemlig sin nye hjemmeside, der har fået navnet StatusTinget - et sted, hvor politikernes statusopdateringer fra Facebook og Twitter står på rade række og fordelt på parti og rød eller blå blok.

Se nye udspil først på nettet

Ideen til StatusTinget kommer fra DR Nyheders Facebook-reporter, Lars Damgaard Nielsen, der udelukkende har fokus på de sociale medier:

- De sociale medier kommer til at spille en stor rolle i den næste valgkamp. Det er her, politikerne vil komme med ideer og prøveballoner - og måske også lancerer nye politiske udspil. Med StatusTinget giver vi brugerne mulighed for at få overblik over, hvem, der siger hvad, og hvornår. Du kan for eksempel søge efter "Lene E" og se på tværs af partierne, hvad der bliver sagt om hende lige nu. Det er der intet andet sted, du kan, siger han.

En gave for politikerne

Men hvor meget betyder de sociale medier overhovedet for politikerne? Utroligt meget, siger DR Nyheders politiske redaktør Ask Rostrup:

- Den helt afgørende fordel er, at det er en direkte kanal ud til vælgerne. Der er ikke en tv-vært, journalist, debatredaktør eller et andet filter imellem politikeren og vælgerne - det er bare direkte ned i folkedybet, og det er en gave for politikerne, siger han.

Pas på med at lægge for meget i det

Til gengæld skal de folkevalgte ikke lade sig rive for meget med af debatterne inde på deres Twitter- eller Facebook-side, siger han:

- Politikere bruger meget analyser og fokusgrupper, men her skal de passe på med at designe ny politik ud fra, hvad der skrives på deres Facebook-side. Deres Facebook-venner er ikke repræsentative for vælgerne, siger han.

Hundrede politikere i StatusTinget

Lars Damgaard Nielsen fik ideen efter at have set hjemmesiderne folketwinget.dk, twittertinget.dk og http://twixdagen.se/, der viser, hvad danske og svenske politikere twitter om. Ulempen ved folketwinget er til dog, at der kun er omkring 20 folketingspolitikere, der twitter herhjemme.

- StatusTinget er interessant, fordi vi nærmer os statusopdateringer fra omkring 100 politikere, så lige pludselig giver det mening at give vores brugere et overblik, siger Lars Damgaard Nielsen.

Og det er så det, som DR Nyheder nu har gjort. Få overblikket og følg politikerne på StatusTinget.