DR: Spareplan rammer sport og underholdning

Spareplanen i DR vil friholde tv-drama, kor- og orkestre, indhold til små børn og dokumentar.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, fremlægger tirsdag en spareplan for DR's medarbejdere i DR Byen i København, tirsdag den 18. september 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Spareplanen i DR vil især betyde mindre sport og underholdning, sagde generaldirektør Maria Rørbye Rønn ved præsentationen af planen, som er en konsekvens af det seneste medieforlig.

- Vi har valgt at prioritere frem for at køre en grønthøster igennem hele DR, og vi har valgt at friholde kor og orkestre, tv-drama, indhold til små børn og dokumentarområdet, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Besparelserne vil især ramme sport, underholdning og livsstil samt udenlandsk fiktion.

Besparelserne på sporten kommer til at betyde, at DR fravælger dækning af visse store sportsbegivenheder, som for eksempel cykelløbet Tour de France og Champions League-håndbold.

Ifølge DR's generaldirektør betyder spareplanen, at de korte nyhedsudsendelser klokken 17.50 og klokken 19.55 lukker. Det samme gør DR 2 Dagen og mindst en underholdningsserie om året.

- Alle vores programmer er elsket af nogen. Derfor vil alle opleve, at de mister noget, siger Maria Rørbye Rønn.

Mens DR i dag når ud til 94 procent af befolkningen i løbet af en uge, så kan det se anderledes ud i fremtiden efter spareplanen, erkender Maria Rørbye Rønn.

- Det vil være umuligt for os at opretholde det tal, fordi der vil være markant færre tilbud, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter