Drama i Venstre: Kristian Jensen opfordres til at trække sig

Flere medlemmer af Venstre mener, at Kristian Jensen bør træde tilbage som næstformand.

Kristian Jensens offentlige undsigelse af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har fået Claus Hjort Frederiksen (t.h.) til at opfordre Kristian Jensen til at trække sig som næstformand for partiet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

På Venstres sommergruppemøde har Claus Hjort Frederiksen ifølge DR Nyheders oplysninger opfordret Kristian Jensen til at trække sig som partiets næstformand.

Flere andre medlemmer af folketingsgruppen bakker op om det ønske.

Den dramatiske opfordring kommer, efter Kristian Jensen i et stort interview i Berlingske direkte undsagde formand Lars Løkke Rasmussens politiske linje.

I interviewet forklarer Kristian Jensen blandt andet, at det var en fejl, at Venstre-formanden under valgkampen lagde op til en SV-regering.

- En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt, siger han.

- Det er forudsætningen for, at vi kan komme videre.

Han forklarer desuden, at han - på trods af at være en del af formandsskabet i Venstre - blev orienteret om Lars Løkke Rasmussens udmelding om SV-regeringen på et sent tidspunkt i forløbet.

Magtkamp igang

Kristian Jensens interview skal ses som en del af det strategiske spil om et kommende formandsskifte i Venstre.

Det forklarede DR's politiske korrespondent Christine Cordsen i går.

- Det er svært at opfatte det anderledes, når det ikke er en særlig hemmelig hemmelighed, at Kristian Jensen er utålmodig efter at få et formandsskifte i Venstre. Politiske meldinger af den kaliber kommer normalt fra partiformanden. Især når det er partiformandens linje og politiske strategi i valgkampen, der bliver undsagt.

Kristian Jensen har længe stået som partiets kronprins og den mest oplagte arvtager efter Lars Løkke Rasmussen. Men hans dårlige personlige valg ved folketingsvalget i juni har dog gjort hans position svagere.

Og jo længere tid der går, jo mere mindskes hans mulighed for rent faktisk at overtage formandsposten i Venstre.

- Tiden arbejder ikke for Kristian Jensen. Jo længere tid der går, jo bedre mulighed får andre kandidater til at blive klar til at udfordre ham. Mest oplagt er Jakob Ellemann-Jensen, der netop har fået den perfekte platform som politisk ordfører, lød det i går fra Christine Cordsen.

Venstre holder pressemøde fra sommergruppemødet Kragerup Gods klokken 12.30. Du kan følge det live her på dr.dk eller på DR2 fra 12.25.

FacebookTwitter