DR's politiske analytiker: Kristian Jensen står stærkere end nogensinde

Udnævnelsen som finansminister er et klart signal om, at Kristian Jensen er den ubestridte kronprins i Venstre, siger Bjarne Steensbeck.

Kristian Jensen har god grund til at smile, når han fra i dag kan sætte sig til rette i Finansministeriet. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Det er et klart og tydeligt signal til Kristian Jensen om, at han er den absolutte kronprins i Venstre, når han i dag rykker fra Udenrigsministeriet og over i det magtfulde Finansministerium.

Det mener DR Nyheders politiske analytiker Bjarne Steensbeck.

- Det er med til at understrege Kristian Jensens position i Venstre. Han er ikke bare næstformand på papiret, men også i realiteten, siger han.

Det har været et åbent spørgsmål, hvem der skal afløse Lars Løkke Rasmussen, når han på et tidspunkt går af som Venstres formand. Blandt andet er gruppeformand Søren Gade blevet bragt i spil.

Kommer til stå helt centralt

Men rygterne bør forstumme nu, for forfremmelsen til Kristian Jensen er et tydeligt signal fra statsministeren, mener Bjarne Steensbeck.

- Der har været mange spekulationer på, hvad der egentlig var Kristian Jensens muligheder i det her formandsspil, når det på et tidspunkt går i gang, men at han får denne post er med til at understrege, at han står helt centralt, siger DR's politiske analytiker og fortsætter:

- Udnævnelsen gør, at han er sværere at komme uden om end nogensinde. Når man begynder diskussionen om, hvem der skal være Venstres næste formand, så er Kristian Jensen det helt oplagte bud, siger Bjarne Steensbeck.

Hvad er det, der gør finansministerposten så magtfuld?

- Du kan næsten ikke undervurdere finansministerposten i denne regering. Det er det mest magtfulde ministerium efter Statsministeriet. Kristian Jensen kommer til at sidde på den post, mens man skal forhandle en ny økonomisk aftale igennem for Danmark. Du kan nærmest ikke komme til at sidde mere centralt, siger han.