DSB og Banedanmark får kritik af statsrevisorer

DSB bør øge kendskabet til passagerrettigheder og automatisk give kompensation, siger statsrevisorer.

Statsrevisorerne opfordrer DSB til at gøre den økonomiske kompensation automatisk ved forsinkelser (arkivfoto) (Foto: CARSTEN GREGERSEN © Scanpix)

DSB og Banedanmark er ikke gode nok til at informere og kompensere togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger, mener statsrevisorerne, der kritiserer de to selskaber.

- Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at DSB og Banedanmark ikke informerer og kompenserer deres togpassagerer på tilfredsstillende vis ved forsinkelser og aflysninger, står der i statsrevisorernes beretning.

- Konsekvensen er gener for passagerer, utilfredse kunder og på sigt risiko for reduktion i passagertal.

Det er ikke meningen, at passagerer skal 'kæmpe' for at få, hvad de har krav på, mener statsrevisorerne. Derfor anbefaler de, at DSB øger kendskabet til passagererrettigheder og gør den økonomiske kompensation automatisk.

Statsrevisorerne skal holde styr på, at skatteborgernes penge forvaltes så effektivt som muligt, og at de bruges, som Folketinget har besluttet.

Statsrevisorerne er et kollegium på seks medlemmer. De er Henrik Thorup (DF) formand, Klaus Frandsen (R) næstformand og Henrik Sass Larsen (S), Villum Christensen (LA), Frank Aaen (EL) og Britt Bager (V).

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter