Tema Asylstramninger

DSU er skuffet over S: Total slingrekurs i smykkesag

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom opfordrer S til at stemme nej til Støjbergs "smykketyveri" fra asylansøgere.

Grænsekontrollen blev indført 4. januar. Integrationsminister Inger Støjberg har ændret sit såkaldte smykkeforslag, som indgår i regeringens asylpakke (arkivfoto). (Foto: claus fisker © Scanpix)

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, er skuffet over, at S nu støtter integrationsminister Inger Støjbergs 'smykketyveri', hvor man konfiskerer asylsøgeres smykker over 10.000 kroners værdi, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

I går lempede Støjberg sit såkaldte smykkeforslag, der indgår i asylpakken, som Folketinget førstebehandler i dag.

Asylstramninger

Regeringen har vedtaget en række asylstramninger, som har vakt voldsom debat - både herhjemme og i udlandet. Blandt de mest diskuterede stramninger er, at asylansøgere skal betale en del af omkostningerne, hvis de har værdier for over 10.000 kroner. Og at de først kan søge om familiesammenføring efter tre år, mens deres sag er under behandling. Læs mere i temaet.

Gå til tema

- Nu er det ikke kun regeringen, men også mit eget parti, der er på total slingrekurs, når det drejer sig om tilslutningen til det omdiskuterede smykkeforslag, lyder det fra formand Alexander Grant Petersen.

Socialdemokraterne Mette Gerskov, Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen overvejer at stemme nej til regeringens asylpakke, som S støtter.

- Det er jo som om, at der ikke engang må komme et papir ned mellem S og V. Som om vi skal sluge hver eneste stramning. Først strammer Støjberg til, bløder en smule op og så hopper Socialdemokraterne med på vognen, siger DSU's formand.

DSU vil begrænse antallet af asylansøgere med internationale løsninger, påpeger Alexander Grant Petersen.

/ritzau/