'Du skal pakke dit lort og tage dine forældre med': Siddique og forældre overfuset til Folketingets åbning

Folketingsmedlemmet overvejer nu at politianmelde sagen.

Video: Kevin Loumann Eienstrand, rådgiver for Sikandar Siddique.

Det skulle have været en god dag, da folketingsmedlem og politisk leder for Frie Grønne Sikandar Siddique i forbindelse med Folketingets åbning havde sine forældre med på Christiansborg.

I stedet blev det alt andet. Han og hans forældre blev nemlig, efter at have spist en frokost, mødt af en gruppe af mænd, der stod uden for ved "hovedtrappen" på Christiansborg.

Her begyndte en mand iklædt en "fuck islam"-trøje at råbe efter både Sikandar Siddique og hans forældre, der begge har pakistansk baggrund.

- Sikandar, har du snart tænkt dig at rejse hjem? Så kan du jo tage dine forældre med?

- Jeg synes, at du skal pakke dit lort og skride hjem, og du kan tage dine forældre med, lød tilråbene blandt andet mod Sikandar Siddique og familien.

Det er også en tydeligt rystet folketingspolitiker, der tirsdag taler med DR Nyheder.

- De er kommet her for at opleve demokratiets festdag og fordi de er stolte af deres søn, og så skal de opleve sådan noget her.

Sikandar Siddique fortæller, at det langt fra er første gang, at han er blevet overfuset af fremmede mennesker. Denne gang gik det dog også udover hans forældre. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Jeg er utroligt ked af, at mine forældre skal opleve sådan noget her på grund af mig. Min hjerne kan ikke kapere, hvordan man kan behandle en 82-årig mand med rollator sådan her, siger Sikandar Siddique.

Han lagde tidligere på dagen selv en video af episoden på Twitter.

Føler sig truet på sikkerhed

Hvad man dog ikke ser på den video er, at den mand, der råber af dem, også følger efter Sikandar Siddique og hans familie.

- Jeg har længe tænkt på min families sikkerhed i forbindelse med mit liv i politik, og nu sker det her så i dag, siger han.

Så du følte dig truet på din og dine forældres sikkerhed?

- Hvis ikke politiet havde været der, tør jeg slet ikke at tænke på, hvad der kunne være sket. Mine forældre rystede, da de kom ind i bilen, siger Sikandar Siddique.

Ikke min skyld, at han havde forældre med

DR Nyheder har været i kontakt med den mand, der overfuser Frie Grønne-profilen og hans forældre.

Der er tale om Toke Utzen Lorenzen, der tidligere havde forbindelser til Stram Kurs, men nu var mødt op for at skabe opmærksomhed om sit nye parti, Danske Patrioter.

- Vi var taget til Folketingets åbningsdag for at konfrontere folkevalgte politikere med deres politik, lyder hans forklaring på, hvorfor de befandt sig på Christiansborg.

På Twitter får Siddique opbakning fra begge politiske fløje oven på hændelsen.

Men det er vel ikke Sikandars forældre, der laver hans politik?

- Nej, men han har jo selv valgt at tage dem med herind. Hvis de føler sig fanget i krydsilden af min henvendelse til Sikandar, så er det hans skyld. Jeg henvender mig forresten heller ikke nævneværdigt til hans forældre.

Du siger, at han kan tage dem med, når han pakker sit lort og rejser hjem?

- Det kan de også godt. Jeg har ret til som dansker at fortælle en udlænding, at de skal tage hjem, siger Toke Utzen Lorenzen.

Er der ikke en risiko for, at det kommer til at skade jeres sag?

- Det er der sikkert nogle, der vil sige, men det er da sjovt, at du ringer nu, når du ser denne her video, men ikke ringer, når du ser en video af en indvandrer, der slår en dansker ned.

Sikandar Siddique oplyser, at han endnu ikke har politianmeldt episoden, men at han overvejer at gøre det.

- Jeg oplever ofte at blive overfuset, men jeg kan simpelthen ikke bære, at mine gamle forældre skal opleve sådan noget her, afslutter han.

Facebook
Twitter