'Duracell-kanin' i finalen ved Folkemødet

DM i debat er godt i gang på Folkemødet - fire veltalende finalister blev fundet i eftermiddag

'Duracellkaninen', VU'eren Morten Dahlin (siddende i ternet skjorte), er videre til finalen i DM i debat på Folkemødet 2012 på Bornholm. Det samme er SFU's Gry Möger Poulsen (stående th) og de radikales Samira Ahmad (sidende mf). (Foto: © Mikael Rømer, DR)

Hvis man synes, de etablerede politikere har for meget uld i mund, skal man lægge vejen forbi DM i debat, der løber af stalen for andet år i træk på Folkemødet på Bornholm.

Her tester de slagfærdige ungdomspolitikere deres debatfærdigheder og bedømmes benhårdt af et tre mand stort dommerpanel (Politikens lederskribent Kristian Madsen, tidligere chefredaktør ved Ekstra Bladet Bent Falbert og skuespiller og politisk coach Birgitte Damm).

Blandt sidste års finalister sidder én i dag i Folketinget (Enhedslistens Rosa Lund) og to er og har været folketingskandidater (Jacob Engell-Schmidt, i dag hovedbestyrelsesmedlem for Venstre - og Peter Hummelgaard Thomsen, S-kandidat og sidste års vinder af DM i debat).

Vinderen af første runde af dagens semifinale blev de radikales Samira Ahmad, der talte om sin afghanske far og plads til alle i samfundet.

VU-finalist trynet af Politiken-dommer

Anden finalist, VU-formand Morten Dahlin, måtte i første runde nøjes med et 4-tal fra Kristian Madsen, hvilket fik de mange fremmødte VU'ere på Gæstgiveren i Allinge til at buhe højt og råbe 'Fire fra den radikale dommer'.

Madsens meddommer Bent Falbert kom med den 'servicemeddelelse', at Kristian Madsen er manden bag Helle Thornings berømte ord 'Jeg kan slå Anders Fogh'.

Men i anden runde lykkedes det VU'eren - som af dommer Birgitte Damm fik etiketten 'duracellkanin' - at tilkæmpe sig en plads i finalen.

Desuden gik Liberal Alliances Ungdoms Bue Tiedemann og SFU's Gry Möger Poulsen videre til lørdagens finale i Allinge.