Dyr politibeskyttelse får ikke Stram Kurs til at skrue ned: Vi vil holde masser af demonstrationer

Stram Kurs har planer om mange forskellige former for arrangementer i den kommende tid.

I 2019 har politiet brugt over 100 millioner kroner på at beskytte Rasmus Paludan, viser en aktindsigt, som DR Nyheder har fået. Heri er indregnet politiets overarbejde. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Stram Kurs fortsætter ufortrødent sit politiske arbejde, selvom politiet bruger millioner af kroner på at beskytte partiets leder ved arrangementer og demonstrationer over hele landet.

- Nu har mange tusinder vælgere givet os en stemme, og de forventer selvfølgelig, at jeg fortsætter vores politik efter bedste evne, siger Rasmus Paludan om sit virke i den kommende tid.

I 2019 har politiet brugt over 100 millioner kroner på at beskytte partilederen, viser aktindsigter, som DR Nyheder har fået.

Alene de fire ugers valgkamp kostede politiet 69 millioner kroner i beskyttelse af politikerne, og langt størstedelen blev brugt på Stram Kurs-relaterede opgaver.

Fester og fodboldkampe

I den kommende tid vil der være færre offentlige arrangementer med partiets leder som hovedperson, men det skyldes ikke en bekymring for ordensmagtens budgetter, men derimod alene at valgkampen er overstået.

- Det vil falde på den måde, at jeg ikke kommer til at køre rundt til otte byer på en dag, som jeg gjorde i Nordjylland i forbindelse med valgkampen. Men ellers vil jeg sige, at i takt med at Stram Kurs vokser som parti (…) så vil vores aktivitetsniveau selvfølgelig stige.

- Det betyder, at vi vil holde fester for unge medlemmer og for ældre medlemmer, vi vil holde politiske møder, vi vil afholde fodboldkampe, og vi vil have masser af demonstrationer, siger Rasmus Paludan om partiets fremtidsplaner.

Gør indtryk

Politiets store udgifter til at beskytte ham gør indtryk på Rasmus Paludan.

- Det tænker jeg bestemt over, men det er ikke mig, der er årsagen til det. Det er jo voldelige muslimer, der er årsagen til det, siger han.

Men han understreger også, at det ikke får ham til at overveje at drosle ned, selvom der fra flere sider har lydt en forhåbning om netop det.

- Jeg vil altid prioritere retten til at ytre vores meninger og holdninger højest, og det mener jeg er det, mine vælgere forventer af mig, lyder det fra Rasmus Paludan.