Dyremose fastholder nej til tørklædeforbud

De konservatives Charlotte Dyremose fastholder i Deadline sin modstand mod tørklædeforbudet. Der sker, selvom partiformand Bendt Bendtsen siger, at han forventer, at Dyremose stemmer for.

Et forbud mod religiøse symboler er på kant med ånden i vores frihedstankegang, siger Charlotte Dyremose. (Foto: DR © DR)

De konservatives Charlotte Dyremose fastholder i Deadline sin modstand mod tørklædeforbudet. Der sker, selvom partiformand Bendt Bendtsen siger, at han forventer, at Dyremose retter ind og stemmer for.

- Jeg kan ikke støtte et forbud mod religiøse symboler, lød det klart i Deadline torsdag aften.

Værne om religionsfrihed

Dyremose gentog sin holdning, som hun gav udtryk for i sin grundlovstale. Nemlig at hun er imod, at dommere bærer tørklæde. Men løsningen er ikke et forbud, men for eksempel, at man indfører et påbud om ens påklædning, en uniformering i domstolene.

- Det er et principielt problem at forbyde religiøse symboler, for det er en del af vor religionsfrihed, siger Charlotte Dyremose til Deadline.

Hun forklarede, at religionsfriheden var en fundamental frihedsrettighed, som Danmark bør værne om.

- Jeg har meldt min holdning ud i folketingsgruppen og vi har haft en drøftelse om det. Men jeg beklager hvis der har været en miskommunikation mellem mig og Bendt Bendtsen, sagde hun med henvisning til, at hendes udmelding er kommet bag på partiformanden.