Dyremose undsiger burkaforbud

Den konservative kirke- og uddannelsesordfører Charlotte Dyremose undsiger nu partiets forslag om at indføre burkaforbud.

Folk må selv bestemme, om de vil være klædt i burka, siger Charlotte Dyremose. (Foto: © DR, DR)

Den konservative kirke- og uddannelsesordfører Charlotte Dyremose undsiger nu partiets forslag om at indføre burkaforbud, skriver Berlingske Tidende.

Folk må selv bestemme, om de vil være klædt i burka, festkjole eller Anders And-kostyme, når de går til bageren om morgenen, siger Charlotte Dyremose.

Hun er det første medlem af den konservative folketingsgruppe, som offentligt siger fra overfor partiets forslag om et burkaforbud.

- For mig handler det om, hvad der er det demokratiske svar på undertrykkelse, og det er ikke forbud. Jeg er fuldstændig enig i at tage afstand fra brugen af burkaer, for jeg synes dybest set, at den er udtryk for et perverst kvindesyn. Men vi har i Danmark tradition for at værne om frihedsrettighederne, også når vi ikke bryder os om, hvad folk bruger dem til, siger Charlotte Dyremose.

Hun understreger, at hun har gjort sin holdning klar over for den konservative ledelse, inden formand Lene Espersen og integrationsordfører Naser Khader præsenterede forslaget på partiets sommergruppemøde i tirsdags. Her sagde Lene Espersen ellers, at en enig folketingsgruppe stod bag.