Efter ældre-kritik: DF vil have undersøgt finanslovsaftale

Dansk Folkeparti vil have finansministeren på banen i sag om pensionisters boligydelse.

Dansk Folkeparti er kommet i modvind, efter at beregninger fra Ældre Sagen har vist, at mellem 150.000 og 175.000 pensionister mister op til 8.000 kroner om året, fordi de selv skal betale mere i husleje. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

En række beregninger fra Ældre Sagen får nu Dansk Folkeparti til at kræve en undersøgelse af den finanslovsaftale, partiet selv er med i.

Med aftalen står mellem 150.000 og 175.000 pensionister til at miste op til 8.000 kroner om året, fordi de selv skal betale mere i husleje, lyder det fra Ældre Sagen. Enkelte vil miste helt op til 30.000 kroner om året.

Men det er i modstrid med det, Dansk Folkeparti er blevet lovet, siger partiets finansordfører René Christensen.

- Der er kommet en masse nye tal frem - også tal, vi bestemt ikke har set i forhandlingerne. Derfor er vi nødt til at have finansministeren på banen, som skal forklare, om de regnestykker, Ældresagen har lavet, er rigtige. Hvis de er det, er det ikke en del af den aftale, vi har lavet, siger han.

Dansk Folkeparti stemte i går for loven, da den blev førstebehandlet i Folketinget, men kan nu ende med at kræve at få genåbnet finanslovsaftalen, som loven er en del af.

- Hvis det (Ældre Sagens beregninger, red.) er rigtigt, og det vil vi selvfølgelig undersøge, så skal aftalen rettes til, så det passer til den aftale, der er indgået, siger René Christensen:

- Det er meget tydeligt, når man ser bilagsmaterialet, at der ikke er nogen, der kommer til at miste 16.000 kroner om året i huslejetilskud. Under ingen omstændigheder, siger han.

Ældre Sagens tal er højere end regeringens egne tal. De viser, at omkring 132.000 pensionister gennemsnitligt mister 3.780 kr. om året. Det anerkendte DF's arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, også i går i Folketingssalen.

Dansk Folkeparti har igennem hele dagen fået heftig kritik på de sociale medier, og det har også fået partiformand Kristian Thulesen Dahl på banen:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1282811368402403&id=531761723507375

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk