Efter alvorlige anklager: DF-ordfører tavs i kølvandet på Løkke-samråd

Ib Poulsen har tidligere haft en "fornemmelse" af, at statsministeren har ladet sig købe af storfiskere. Ingen kommentarer, lyder det nu.

Fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) var ikke interesseret i at uddybe sine anklager imod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, rettede i mandags alvorlige anklager mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han ville ikke blive overrasket, hvis statsministeren er købt af kvotekongerne, lød det.

- Jeg kan kun gisne om, hvad jeg fornemmer og føler. Og jeg har haft det på fornemmelsen siden foråret, sagde Ib Poulsen, der ifølge TV2 mente, at en gruppe storfiskere, via donationer til Løkkefonden, kan have købt sig til indflydelseregeringens fiskeripolitik.

Det er kommet frem, at Lars Løkke Rasmussen mødtes med en gruppe fiskere i 2016 for at drøfte en presserende dagsorden i fiskeriet.

Mødet fandt sted i forbindelse med en nytårskur i Thyborøn, hvor nogle af kvotekongerne deltog for at samle penge ind til Løkkefonden, som er en fond, som Lars Løkke Rasmussen har stiftet for at hjælpe drengene, der befinder sig på kanten af samfundet.

Ib Poulsen var onsdag til stede ved samrådet med Lars Løkke Rasmussen, der flere gange afviste, at hans relationer til de såkaldte kvotekonger har påvirket regeringens politik.

- Det egentlige spørgsmål, som jo ligger under antydninger om min relation til en fisker eller andre, det er, om det påvirker min eller regeringens politik. Og her er svaret helt entydigt nej, sagde statsministeren blandt andet.

Efter samrådet fik Ib Poulsen travlt med at komme væk fra journalisterne på gangen. Direkte adspurgt, om han stadig havde samme fornemmelse af, at statsministeren er købt af kvotekonger, svarede han:

- Nu har vi hørt statsministerens svar, og dem må vi tage til efterretning, og så tager vi en diskussion i gruppen, sagde Ib Poulsen og tilføjede:

- Jeg har ingen yderligere kommentarer.

Hjort på banen

DF'eren ville heller ikke svare på, om har fået mundkurv på af Dansk Folkepartis ledelse:

- Nu har vi haft samrådet, og vi har hørt statsministeren svare. Og jeg har sagt, at der ikke er yderligere kommentarer, lød det fra Ib Poulsen.

DF'erens "fornemmelser" om Løkke og kvotekongerne fik tirsdag forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) til at reagere skarpt:

- Det er jo helt uanstændigt og uhørt i dansk politik, at man går ud og sviner folk til vel vidende om, at man ingen beviser har, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Han har i årevis været kendt for at have et godt forhold til Dansk Folkeparti. Men i denne sag er han overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen ikke gjort noget forkert trods Ib Poulsens antydninger.

- Det synes jeg er fuldstændigt legitimt. Når man er oppe i Thyborøn, så mødes man naturligvis med fiskerne og hører om de problemer, man har, lød det fra Claus Hjort Frederiksen.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få et interview med Ib Poulsen.

FacebookTwitter