Efter dramatisk regeringsexit: SF rammer bunden i ny måling

Opbakning til SF på 3,1 procent. Det er den laveste tilslutning målt for SF af Voxmeter.

SF's formand Annette Vilhelmsen orienterer pressen om at hun går af ved partiets landsmøde, og at partiet træder ud af regeringen. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

SF skal være glad for, at sidste uges drama, hvor partiet trak sig fra regeringen og adskillige profiler nedlagde deres hverv eller skiftede partibogen ud, ikke resulterede i et valg.

SF ville nemlig kun få lige over tre procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg nu. Det viser en ny måling fra Voxmeter.

Undersøgelsen, der er lavet for Ritzau, giver SF en tilslutning på 3,1 procent. Det svarer til fem mandater og er den laveste opbakning, partiet nogensinde har fået i en måling foretaget af Voxmeter.

Kommer efter drama

I den forrige Voxmeter-måling stod SF til af få 4,4 procent af stemmerne. Dermed er forskellen mellem de to målinger ikke uden for den statistiske usikkerhed. Men bundskraberen kommer umiddelbart efter den seneste uges interne drama i SF.

Hvor meget af tilbagegangen, der så reelt kan tilskrives kaosset i partiet, er uklart. Voxmeter har indsamlet svar fra 150 personer fra mandag til onsdag, mens de øvrige svar er indhentet fra torsdag til og med søndag.

De interne uenigheder i SF brød for alvor ud onsdag aften.

Ved valget i efteråret 2011 stemte 9,2 procent af vælgerne på SF.

Statens salg af en ejerandel i Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs skabte også røre internt hos Socialdemokraterne.

S står i målingen til 19,9 procent af stemmerne mod 21,1 procent i Voxmeters måling for Ritzau i januar.

EL vinder terræn

Men heller ikke hos Socialdemokratiet er den målte ændring dog stor nok til med sikkerhed at kunne sige, at partiet har mistet vælgere under Dong-balladen.

Det Radikale Venstre går i målingen frem til 8,9 procent fra 8,6 procent, mens Enhedslisten hos Voxmeter vinder terræn med 11,6 procent mod 10,8 procent i januar.

Venstre står til en stort set uændret tilslutning på 28,7 procent, mens Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti går frem med cirka 0,5 procentpoint til henholdsvis 17,1 procent, 4,6 procent og 5,2 procent.

Voxmeter har spurgt 1021 repræsentativt udvalgte personer. Den maksimale usikkerhed er 2,8 procentpoint.

/ritzau/