Efter kaotisk uge i Venstre: Parter forsøger at lægge låg på balladen

Kristian Jensen og Claus Hjort forsøger at tale den interne Venstre-strid ned.

Claus Hjort er på tilbagetog. Nu skal Kristian Jensen alligevel ikke fjernes som næstformand. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Efter en uge med åben magtkamp i Venstre forsøger opgørets to hovedpersoner at dysse stridighederne ned.

På stort set samme tid sendte Claus Hjort Frederiksen og Kristian Jensen i formiddag beskeder ud på deres sociale medier.

Claus Hjort Frederiksen slår nu fast, at der ikke er brug for ændringer i Venstres ledelse. I sidste uge krævede han ellers, at næstformand Kristian Jensen trak sig tilbage.

I et opslag på Facebook skriver han her til formiddag, at han nu har en anden mening.

"Venstres forretningsudvalg havde onsdag aften en lang og grundig drøftelse af opgavefordelingen og ledelsesforholdene i Venstre. Det blev klart slået fast at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske. Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition."

Kristian Jensen har også været til tasterne efter mødet. Han skriver også, at der nu er opbakning til ledelsen.

"Venstre har de seneste 2 dage holdt 2 gode møder i hhv. forretningsudvalg og folketingsgruppe. Det har luftet ud, skabt klarhed og opbakning til formand og næstformand i Venstre", skriver han på Twitter.

Peter Gæmelke er medlem af Venstres forretningsudvalg. Han siger, at mødet har slået arbejdsdelingen mellem Løkke og Kristian Jensen fast.

- Vi bakker 100 procent op om det formandsksab, vi har med Lars Løkke som formand og Kristian Jensen som næstformand. Lars Løkke er vores politiske leder, og Kristian Jensen hjælper ham i et og alt med den opgave, siger Peter Gæmelke.

Gik imod SV-regering

Den tidligere finansminister anses som en magtfuld person i Venstre. Det vakte det opsigt, da han i sidste uge sagde åbent, at Kristian Jensen burde træde tilbage som næstformand.

Det skete efter et interview i Berlingske, hvor Kristian Jensen gik imod tankerne om en SV-regering. Planerne om en SV-regering lancerede Venstres formand Lars Løkke under valgkampen, så næstformandens synspunkter var i direkte modstrid med formandens. Det fik Claus Hjort på banen.

- Jeg synes, det er uholdbart, at vi har en næstformand, der underløber partiets formand med politiske udmeldinger, sagde han i forbindelse med Venstres sommergruppemøde fredag.

I videoen herunder kan du se, Lars Løkke blive spurgt ind til Claus Hjorts krav om, at Kristian Jensen burde trække sig.

Løkke: For meget fnidder

Formand Lars Løkke Rasmussen har her til formiddag sendt en mail ud til partiets medlemmer. Her gør han det klart, at den seneste uge ikke har været god for Venstre.

"Der har været for alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommergruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os!", skriver Løkke.

Han håber på, at partiet nu kan bruge kræfter på politik frem for interne slagsmål.

"I aftes holdt vi møde i Venstres Forretningsudvalg for at 'få luftet ud' og lægge trædestenen til at komme videre i det politiske arbejde. Og her til morgen har vi så haft endnu et møde i folketingsgruppen. Både Forretningsudvalget og folketingsgruppen er enige om, at vi nu skal koncentrere os om det politiske arbejde," skriver Lars Løkke.