Efter knivdrab: FOA vil have handleplan for vold mod ansatte

Efter drabet på en sosu-assistent på et bosted kræver FOA landsdækkende handleplan

FOA-formand Dennis Kristensen mener, der må gøres noget nu for at stoppe vold mod offentligt ansatte. (© DR)

Der skal iværksættes en landsdækkende handleplan for vold mod offentligt ansatte.

Sådan lyder opfordringen fra FOA's formand, Dennis Kristensen, efter knivdrabet på en 37-årig sosu-assistent på et bosted i Bagsværd mandag morgen.

- Jeg synes, der er baggrund for at sætte sig sammen og sige; hvilke handleplaner kan vi lave på landsplan, som kan være med til at forebygge, at denne her slags situationer overhovedet kan opstå, siger Dennis Kristensen til dr.dk.

EL går til Mette Frederiksen

Forslaget får opbakning fra Enhedslisten:

- Jeg synes, der skal være en del af arbejdsmiljøloven, der skal bestå i, at man skal have en handleplan ikke mindst for voldsofre, siger arbejdsmiljøordfører Jørgen Arbo-Bæhr til dr.dk.

Enhedslisten peger også på finansieringen: Uudnyttede midler i Forebyggelsesfonden skal bruges til formålet, når partiet går til beskæftigelsesministeren med kravet.

Radikale afviser handleplan

De radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq, vil gerne gøre mere for at beskytte de offentligt ansatte, men siger om forslaget:

- Jeg kan godt forstå, man bliver følelsesmæssigt berørt, når man ser sådan en tragedie. Så selvfølgelig vil vi godt diskutere det med Enhedslisten, men her og nu stiller jeg mig meget skeptisk over for nødvendigheden af en national handlingsplan.

Regeringens voldspakke fra september, rettet mod vold mod døgninstitutioner og hjemmepleje, fik en kritisk modtagelse fra blandt andre FOA, der gik med til at kalde pakken 'et skridt i den rigtige retning'

Siden 2003 er antallet af offentligt ansatte, der anmelder vold på jobbet, ifølge Danmarks Statistik mere end firdoblet.

Desuden viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, at 33 procent af alle sosu-assistenter anmeldte vold i 2012. For sosu-assistenter i psykiatrien var tallet 48 procent.

FacebookTwitter