Efter kritik af gravid borgmester: Hastemøde om S-politikers kandidatur til Folketinget

Simon Simonsen står fortsat ved kritiseret facebook-opslag om soloforældre, siger han.

Socialdemokratiets kreds i Indre By og Christianshavn skal diskutere, om folketingskandidat og borgerrepræsentationsmedlem Simon Simonsen fortsat kan være kandidat til Folketinget for partiet.

Bestyrelsen i Socialdemokratiets kreds i Indre By og Christianshavn skal nu diskutere, om folketingskandidat og borgerrepræsentationsmedlem i København Simon Simonsen fortsat kan være kandidat til Folketinget for partiet.

Det skriver TV 2.

Simon Simonsen er kommet i heftig modvind, efter at han på Facebook kritiserede kvinder for at få børn alene. Dette var en reaktion på, at Roskildes borgmester, partifællen Joy Mogensen, offentliggjorde, at hun skulle være alenemor uden at kende faren.

- Ulykkeligt, at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske, skrev den socialdemokratiske politiker på Facebook.

Socialdemokratiets kreds i Indre By og Christianshavn har nu indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde i morgen, bekræfter kredsformand Carlo Søndergaard over for DR.

- Vi holder et bestyrelsesmøde i morgen, som er et ekstraordinært, lukket bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsen skal tage stilling til og drøfte Simon Simonsens fortsatte kanditatur og tillid til kandidaten, siger han.

Hvis der ikke er opbakning eller tillid til Simon Simonsen, bliver der taget stilling til, om der skal indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der helt konkret tages stilling til, om folketingskandidaten fortsat skal have lov at stille op eller ej.

Facebook-opslag vakte kritik

Simon Simonsen har mødt kritik fra flere kanter - heriblandt sine egen partiformand. Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lykønskede således i stedet den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen på Facebook:

- Kæmpe stort tillykke. Og lad mig gøre det helt klart. Om man bliver gravid med hjælp eller ej. Om man er en eller to om at påtage sig forældreopgaven – det er simpelthen ikke op til andre at fælde dom over. Det er der en socialdemokratisk politiker, der har gjort. Det er for mig helt uforståeligt, skriver formanden og fortsætter:

- Ikke alene er det et politisk synspunkt, der er langt fra Socialdemokratiets. Det er også et uhørt angreb på en kollega.

Det er netop også det Facebook-opslag, som har fået kredsformanden til at indkalde til det ekstraordinære møde:

- Det er det, der har gjort, at vi nu er en situation i forhold til den utilfredshed, der har været omkring Simon Simonsens udmeldinger, siger Carlo Søndergaard og uddyber:

- Der har været en lang række forsøg på at få løst situationen, og det har ikke været muligt, hvor jeg som kredsformand også har medvirket aktivt. Det gør, at vi så sidder i en situation, hvor vi må finde ud af, hvad vi gør fremadrettet.

'Der røg måske en finke af panden'

Simon Simonsen var tidligere på ugen i Aftenshowet med gravide Joy Mogensen, hvor han blandt andet sagde, at 'der røg måske en finke af panden eller to eller tre'.

Se klip fra Aftenshowet her:

Simon Simonsen selv er bekymret på partiets vegne, hvis det besluttes, at hans kandidatur trækkes tilbage, siger han til DR:

- Jeg har beklaget, siger han og fortsætter:

- Det er ikke det, der er spørgsmålet nu. Spørgsmålet er, om man overhovedet kan diskutere familiepolitiske emner.

- Lykkes det at trække mit kandidatur, står jeg tilbage med en bekymring, ikke så meget på mine egne vegne, men også på partiets vegne, for det, der er bekymrende, er, hvis det politiske udviklingsarbejde ude blandt partiets græsrødder kan blive truet.

Folketingskandidaten står stadig ved sine udtalelser og har ikke tænkt sig at slette sit opslag, siger han.

- Men det gør da altid indtryk på mig, når mine partifæller og -kammerater har korrektioner og ændringer til de ting, jeg arbejder med.

Simon Simonsen skal selv deltage i mødet i morgen.