Efter kritik: DF-næstformand frasiger sig dele af borgmestervederlag

En samtale med sit parti gør, at Carl Christian Ebbesen nu vil bede om at blive modregnet i sit eftervederlag fra Københavns Kommune.

Tidligere kultur- og friitdsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen (DF), ønsker at blive modregnet i det eftervederlag, han står til at modtage fra Københavns Kommune. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Dansk Folkepartis netop fratrådte kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, meddeler nu, at han til dels vil gøre op med den dobbeltløn, han ellers havde ret til i det kommende halve år.

Carl Christian Ebbesen tiltræder på mandag i et job som økonomisk sekretær i Dansk Folkepartis landsorganisation på Christiansborg, og han vil derfor bede om at blive modregnet i det eftervederlag på en halv million kroner, som han får fra Københavns Kommune i det næste halve år.

Han meddeler samtidig, at Dansk Folkeparti vil støtte et kommende forslag fra Enhedslisten om, at borgmestre ikke skal have ret til eftervederlag efter afsluttet embedsperiode, hvis de samtidig har et vellønnet job.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at denne situation er opstået, hvor der har været tvivl omkring dobbeltløn i forhold til mig, siger Carl Christian Ebbesen.

- Derfor har jeg talt med mit parti, som siger, at de bakker op omkring Enhedslistens forslag om, at man ikke skal kunne modtage dobbeltløn som afgående borgmester.

- Jeg har så meddelt, at det ønsker jeg at leve op til allerede fra dag et, selvom loven ikke er vedtaget, således at der sker modregning efter det forslag, som Enhedslisten stiller, siger Carl Christian Ebbesen.

Kontaktet rådhuset

Udmeldingen om at lade sig modregne sker efter kritik fra blandt andre Venstre.

Her har politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) kaldt det hyklerisk fra Dansk Folkepartis side, hvis Carl Christian Ebbesen fastholder sin ret til eftervederlag, mens han samtidig har et lønnet job hos Dansk Folkeparti.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at han vil modtage det. Dansk Folkeparti var meget hårde i deres kritik af Carl Holst, så man må gå ud fra, at der gælder den samme moral for dem, som for andre, sagde Jakob Ellemann-Jensen tidligere i dag med henvisning til DF’s kritik af tidligere forsvarsminister Carl Holsts sag om dobbeltløn.

Carl Christian Ebbesen siger, at han nu har taget kontakt til Københavns Rådhus for at høre, ”hvad mulighederne er for at kunne tilbagebetale hele eller dele af det eftervederlag, som kommunen har udbetalt til mig”.

Han understreger samtidig, at lønnen i hans nye job hos Dansk Folkeparti er mindre end lønnen som borgmester.

- Derfor skal der ske en modregning, således at jeg ikke får løn to steder, siger Carl Christian Ebbesen.

Dobbeltløn er forkert

Betyder det, at du så stadig vil få udbetalt nogle penge i eftervederlag fra Københavns Kommune udover din løn som økonomisk sekretær i Dansk Folkeparti?

- Det må vi jo se, når det halve år er gået, hvordan lønnen har været på det tidspunkt. Og i forhold til det skal der selvfølgelig ske en modregning, så der ikke bliver udbetalt dobbeltløn.

Men hvorfor er det okay stadig at få et vist beløb fra Københavns Kommune, når du har fået et nyt job?

- Hvis jeg altså kommer til det. Det afgørende for mig er, at jeg ikke skal kunne gå ud som fratrådt borgmester og så tage et arbejde og tjene en løn oveni mit eftervederlag.

Er det forkert?

- Ja, jeg synes, det er forkert, at man som borgmester kan gå ud og få et job, og så kan tjene penge oveni sit eftervederlag, siger Carl Christian Ebbesen.

Københavns Kommune oplyser til DR Nyheder, at Carl Christian Ebbesen står til at modtage 501.896 kroner i eftervederlag i det kommende halve år.

Carl Christian Ebbesen vil ikke oplyse, hvad han får i løn i sit nyt job hos Dansk Folkeparti.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter