Efter Løkke-udmelding: LA forstærker sin trussel

Statsministeren er løbet fra regeringsgrundlagets løfte om skattereform, siger Anders Samuelsen.

LA-formand Anders Samuelsen vil ikke længere garantere for regeringens overlevelse. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, kan ikke længere garantere regeringens overlevelse, siger han til TV2 News.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slog tidligere i dag fast, at skattereformen er udskudt til efteråret, selv om der i regeringsgrundlaget står, at forhandlinger skal begynde i foråret.

Samuelsen truede allerede i går med at partiet ikke ville garantere støtte til regeringen, hvis den ikke overholdt regeringsgrundlaget.

- Lars Løkke er løbet fra aftalen i regeringsgrundlaget, og derfor kan vi heller ikke give en garanti for regeringens overlevelse, siger Anders Samuelsen.

- Når Lars Løkke siger A, jeg dropper skattereformen i foråret, så siger jeg B, så dropper jeg også den automatiske garanti for regeringens liv fra Liberal Alliance, siger han.

Finansministeren, Claus Hjort Frederiksen (V), sagde i går, at skattereformen udsættes, indtil der er styr på asyl- og flygtningeudgifterne. Det ser Anders Samuelsen som en dårlig undskyldning.

- Jeg har ikke oplevet, at en regering kun kan fokusere på én opgave - nemlig at løse udgifterne til asylansøgere, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

- Lars Løkke er løbet fra aftalen i regeringsgrundlaget, og derfor kan vi heller ikke give en garanti for regeringens overlevelse, siger Anders Samuelsen.

Opslået af DR Nyheder på 12. januar 2016