Efter politidrab: Minister vil skærpe regler for skytteforeninger

Tidligere straffede personer har for let adgang til våben i skytteforeninger, mener justitsminister Søren Pape Poulsen.

Den mand, der er sigtet for drabet på en politimand ved Albertslund Politistation, havde kontakt til en skytteforening og er tidligere straffet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil stramme reglerne for skytteforeninger, fordi tidligere straffede personer har for let adgang til våben.

Ministeren ønsker en skærpelse som konsekvens af drabet på en politimand tidligere på ugen, og Lars Høgh, formand for DGI Skydning siger, at skytteforeningerne er parat til at forbedre sikkerheden.

Den formodede gerningsmand til drabet på politimanden er kædet sammen med en skytteforening, ligesom han er tidligere straffet for overtrædelse af våbenloven og straffeloven.

- Der er for let adgang for tidligere straffede personer til livsfarlige våben, og det vil jeg nu indlede en dialog med skytteorganisationerne om, oplyser ministeren.

Han vil også tale med Rigspolitiet og Politiforbundet, om der kan gøres mere for at styrke sikkerheden for betjente.

Mandag aften inden skudepisoden ved politistationen i Albertslund tirsdag morgen indløb der en anmeldelse fra Rødovre Skytteforening om, at en pistol var blevet stjålet.

Det er formentlig den pistol - en kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly - som blev brugt til at skyde politibetjenten Jesper Jul. Betjenten døde onsdag eftermiddag.

Regler for brug af skydevåben

  • Der stilles ikke specielle krav til at blive medlem af en skytteforening. Man skal således ikke screenes for psykiske problemer eller have en ren straffeattest for at kunne melde sig ind.

  • Det er muligt at skyde med sit eget våben i skytteforeningerne. Det kræver, at man har tilladelse til at købe et.

  • For at få tilladelse til at købe en riffel, skal man normalt være fyldt 18 år. Skytter fra 16 år kan dog få lov med forældrenes samtykke.

  • For at købe en pistol skal man være 20 år og i mindst to år have været et aktivt skydende medlem af en skytteforening.

  • I begge tilfælde skal man kunne fremvise en ren straffeattest.

  • Skydevåben skal både i klubben og i hjemmet opbevares forsvarligt. Både våben og ammunition skal låses inde i sikringsskabe, boksrum eller lignende.

  • Kilder: Våbenloven, Dansk Skytte Union

/ritzau/

Facebook
Twitter