Efterlønsreformen virker

Poul Nyrup Rasmussens omstridte efterlønsreform fra 1998 virker. 25.000 færre er gået på efterløn, som følge af reformen, viser en analyse fra Arbejdsdirektoratet.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ønsker fortsat at reformere efterlønnen.

Den forkætrede reform af efterlønnen, som daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen iværksatte for syv år siden har virket.Der er i dag 25.000 færre på efterløn, end hvis reformen af efterlønnen i 1998 ikke var blevet gennemført, skriver Politiken onsdag.

Det viser en analyse fra Arbejdsdirektoratet, der bliver offentliggjort samme dag, som Velfærdskommissionen ventes at anbefale vidtgående ændringer af de danske velfærdsordninger.Regeringen opfatter analysens konklusion, som støtte til fortsatte reformer af efterlønnen.- Der er gået færre på efterløn, end der ellers ville, og man trækker sig senere tilbage fra arbejdsmarkedet. Ud fra de punkter har 1998-reformen været vellykket, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, som dog fortsat ønsker ændringer.Ubegrænset arbejde1998-reformen gjorde det bl.a. mere attraktivt at vente med at gå på efterløn til det 62. år, og der blev indført en skattefri præmie for at arbejde til lønmodtagere, som bliver på arbejdsmarkedet frem til det fyldte 65 år.Efterlønsmodtagerne fik også lov at arbejde ubegrænset, mens de er på efterløn. Arbejdslønnen bliver blot modregnet time for time i efterlønnen.Også Socialdemokraterne glæder sig over, at den omstridte reform har virket, men vil heller ikke droppe ændringer i efterlønnen, selv om det er lykkedes at få ældre til at blive i job længere.

Facebook
Twitter