Eks-DF'er politianmelder Morten Messerschmidt for identitetstyveri

Nye oplysninger i sagen om den EU-støttede fond 'Meld' har fået tidligere DF'er Rikke Karlsson til at politianmelde Messerschmidt.

Det er Morten Messerschmidts tidligere partifælle i Dansk Folkeparti, Rikke Karlsson, som har politianmeldt Europa-Parlamentarikeren til politiet. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, bliver nu politianmeldt i sagen om de to EU-fonde 'Meld' og 'Feld', hvor han selv har været formand.

Det er den tidligere partifælle, Rikke Karlsson, som har henvendt sig til politiet og politianmeldt Messerschmidt for identitetstyveri på grund af de oplysninger, som Ekstra Bladet har offentliggjort i dag.

- Jeg kan jo ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld, seks måneder før jeg overhovedet kendte til fondens eksistens, siger hun til DR Nyheder.

Ifølge dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, blev både Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann (DF) valgt ind i Meld på en generalforsamling i november 2014.

Begge medlemmer af parlamentet afviser dog, at de nogensinde er blevet gjort opmærksom på dette, ligesom de begge også afviser overhovedet at have deltaget på generalforsamlingen.

Rikke Karlsson ser det også som en skærpende omstændighed, at hun er blevet indsat som medlem af hovedbestyrelsen, hvilket - ifølge hende selv - også drager hende til ansvar for fondens regnskaber og budgetter, hvilket har været årsag til hele sagen, hvor Meld og Feld skulle betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU-kassen, da de havde misbrugt pengene til formål, de ikke måtte bruges til.

Derudover står Rikke Karlsson til at være litauer i dokumenterne, hvilket også føjer yderligere til EU-politikeres bekymringer.

- Det er alvorligt, fordi man i de her fonde skal have syv forskellige nationaliteter for overhovedet at få de her penge til udbetaling. Så man kan kun håbe, at det ikke er derfor, man har indsat mig som litauer, siger hun.

Foruden at politianmelde Morten Messerschmidt for identitetstyveri vil Rikke Karlsson også sende sagen til "Olaf" – EU’s anti-svindel-enhed.

DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, hvilket endnu ikke er lykkedes. Tidligere har han dog udtalt sig til Ekstra Bladet, hvor han afviser alle beskyldningerne.

I avisen kalder han de to EU-politikeres afvisninger for ”et gedigent hukommelsessvigt". Han vil dog ikke gå så langt som at sige, at de lyver.

- Nej det vil jeg ikke. Og ved du hvorfor? Det er fordi, det ser så grimt ud på skrift at sige den slags ting. Men sagen bærer præg af, at det er et personligt vendetta – mere end saglighed, siger han til Ekstra Bladet.

Sagen kort

  • Sagen om de to EU-organisationer Meld og Feld begyndte at rulle, da Rikke Karlsson i oktober sidste år forlod Dansk Folkeparti i protest over ikke at kunne få indsigt i økonomien i de to fonde.

  • Morten Messerschmidt, som var formand i begge organisationer, afviste dog beskyldningerne og henviste blandt andet til, at regnskaberne var at finde på organisationernes hjemmeside.

  • I maj 2016 besluttede præsidiet i Europa-Parlamentet, at Meld og Feld skulle betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU-kassen, da de havde misbrugt pengene til formål, de ikke måtte bruges til.

  • Dansk Folkeparti valgte at betale 1,6 millioner kroner, som ifølge præsidiet blev brugt på politiske kampagner i Danmark i strid med reglerne, tilbage. De sidste 1,3 millioner kroner blev brugt på et gyldent håndtryk til en medarbejder i Meld og Feld.