Eksklusioner og opgør rammer Konservativ Ungdom

Medlemmer har skrevet ting, der 'ligger i grænselandet til racisme', siger formanden for KU, Andreas Weidinger.

Nogle medlemmer har angiveligt tilkendegivet på Facebook, at de ikke vil stemme på Det Konservative Folkeparti.

Uro og konflikt er ikke fremmedord for Konservativ Ungdom, men de seneste dage har alligevel budt på mere af det end normalt.

En splittelse i den 101 år gamle organisation førte til eksklusioner kort før weekendens landsråd.

Det førte igen til, at den nyvalgte formand, Andreas Weidinger, selv blev ekskluderet kort før landsrådet.

- Det er meget betændt

Dramaet og diskussionerne tog til i en grad, hvor landsrådet i en længere periode var en af de mest omtalte ting på det sociale medie Twitter, et yndet sted for politisk interesserede og mediefolk.

- Vi har i et stykke tid oplevet få medlemmer, der forskellige steder i både lukkede og åbne grupper har skrevet ting, der ligger i grænselandet til racisme. Det kan vi ikke acceptere, så vi valgte at trække en streg i sandet.

- Det er meget betændt, for det er meget vigtigt, at der er højt til loftet i Konservativ Ungdom. Det skal der også være, men der skal være et loft, siger formanden for Konservativ Ungdom, Andreas Weidinger, om de tre medlemmer, der blev ekskluderet.

Nogle i Konservativ Ungdom giver på internettet udtryk for, at eksklusionerne kommer, fordi medlemmerne i en afstemning på Facebook havde tilkendegivet, at de ikke ville stemme på Det Konservative Folkeparti.

/ritzau/