Eksminister indstillet som folketingskandidat efter lokal kritik

Med 75 stemmer for og 24 imod er Mette Gjerskov (S) indstillet som folketingskandidat i Roskilde.

Eksminister Mette Gjerskov (S) er indstillet som folketingskandidat af generalforsamlingen i partiforeningen i Roskilde. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Eksminister Mette Gjerskov (S) ser ud til at have afværget en politisk krise i sin opstillingskreds i Roskilde.

I dag bliver hun indstillet som folketingskandidat af generalforsamlingen i partiforeningen i byen. Det oplyser kredsformand Daniel Prehn til Ritzau.

Det sker med stemmer 75 for og 24 imod.

Partifællen Niels Jespersen, bosat på Nørrebro i København, har ellers meldt sig som modkandidat, efter at Gjerskov blandt andet er blevet kritiseret for at gøre for lidt for Roskilde.

Det er dog først mandag, at kredsforeningen i Roskilde skal tage endelig stilling. Men nu har partiforeningen altså indstillet Gjerskov.

Ifølge Daniel Prehn er det stort set de samme mennesker fra partiforeningen, som kommer til mandagens generalforsamling i Roskildekredsen.

Politikeren har i denne uge fået kritik af lokale socialdemokrater, der ikke mener, at hun går nok op i lokale spørgsmål som atomaffaldet fra Risø og gode togforbindelser.

I torsdags stemmede borgmester Joy Mogensen (S) også i, da hun på Facebook skrev, at der er andre lokalsamfund, som har en klarere stemme på Christiansborg.

For at stille op skal en kandidat have opbakning fra 25 personer, såkaldte stillere.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter