Ekspert: Allerslev har næppe brudt regler

Forvaltningsekspert mener ikke, at københavnerborgmester har begået korruption - måske er hun inhabil.

Den radikale regionsrådspolitiker Charlotte Fischer mener, at hendes partifælle, beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, har begået korruption ved at hjælpe en ven med et byggeprojekt.

Men korruption er det ikke, fastslår Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

Og efter hans vurdering er det også tvivlsomt, om det, Allerslev har gjort, overhovedet er en overskridelse af reglerne om inhabilitet.

- Hvis der er sket noget galt, er det, at hun eventuelt er inhabil. Men selv i den situation er det nok et meget mildt brud, siger Bønsing.

Sagen, som er beskrevet i BT, handler om, at Allerslev har stillet en række spørgsmål til forvaltningen i Københavns Kommune om en plan for udvikling af et område i København, hvor Øens Murerfirma ejer en matrikel.

Samt at hun har henvendt sig om en byggesag, som samme firma savnede svar på fra kommunen. Øens Murerfirma er ejet af Jan Elving, Allerslevs private ven.

- Der er ikke i sig selv noget galt i, at man kæmper for sine egne eller sine nære venners sager. Så skal man bare tage højde for, at man kan være inhabil, og derfor skal ud af dele af behandlingen, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk