Ekspert: Frevert overtræder loven

Louise Frevert overtræder racisme-loven, når hun sammenligner muslimer med kræftceller, mener strafferetsekspert.

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti overtræder racisme-loven, mener strafferetsekspert. (© Louise Frevert)

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti har overtrådt straffeloven i en række artikler på sin hjemmeside, der handler om at muslimerne i Danmark er ved at overtage samfundet og at de vil omstyrte demokratiet.

Beskyttet af immunitet

Folketingspolitikeren sammenligner muslimerne med kræftceller, der kun kan behandles ved strålebehandling eller bortoperation, og dermed går Louise Frevert langt over, hvad loven tillader, siger strafferetseksperten Jørn Vestergaard til Politiken:

- Muslimerne skildres over een kam som mordere og voldtægtsfprbrydere, hvilket er langt på den anden side af grænsen for, hvad straffeloven tillader, siger Jørn Vestergaard.

Politikerne er dog beskyttet af deres parlamentariske immunitet. Derfor faldt en lignende sag mod Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet, Mogens Camre, til jorden.

Minder om nazisme

Zubair Butt Hussain fra foreningen Muslimer i Dialog er rystet over Louise Freverts angreb på muslimer:

- Den retorik hun ligger for dagen minder fuldstændig om den retorik nazisterne brugte om jøderne op til Anden Verdenskrig, så jeg er dybt skræmt og oprørt, siger Zubair Butt Hussain.

Han opfordrer statsminister Anders Fogh Rasmussen og de øvrige politiske ledere til at tage offentligt afstand fra Louise Freverts udtalelser.

FacebookTwitter