Ekspert: Freverts afløser overtræder loven

Martin Henriksen, der har overtaget posten som DFs uddannelsesordfører efter Louise Frevert, overtræder racismeparagraffen, når han kalder islam en terrorbevægelse, mener strafferetsekspert.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der for kort tid siden overtog posten som partiets uddannelsesordfører fra Louise Frevert, beskyldes nu for at overtræde straffelovens racisme- og blasfemi-paragraffer.

Det sker fordi politikeren på sin hjemmeside skriver, at "islam siden sin begyndelse har været en terrorbevægelse".

Politiken har bedt docent i strafferet, Jørn Vestergaard, om at vurdere udsagnene på Martin Henriksens hjemmeside:

"Når islam i bred almindelighed beskyldes for bogstaveligt at være en terrorbevægelse, er der tale om en krænkelse, der er klart i strid med såvel forbuddet mod blasfemi i straffelovens paragraf 140 som forbuddet mod diskriminerende ytringer i straffelovens paragraf 266 b", skriver Jørn Vestergaard i en mail til Politiken.

DF: Ikke en ny Frevert-sag

Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl mener ikke sagen bør få konsekvenser for Martin Henriksen, for formuleringerne er ikke nær så grove, som dem på Louise Freverts hjemmeside.

- På det generelle plan har jeg ingen problemer med det. Det er ikke min rolle at give karakterer, siger han til Politiken.

Flash