Ekspert: Løkke skal betale skat af familiens flybilletter

Venstre-formanden kan næppe slippe for at betale skat af Mallorca-flybilletter til familie, vurderer advokat.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bør have skrevet sin rejse med familien til Mallorca på selvangivelsen. Det mener en advokat med speciale i skatteret og skatteproces. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er forpligtet til at betale skat af de flybilletter, som partiet købte til Løkkes familie i forlængelse af et strategiseminar på den spanske ferieø Mallorca i 2011.

Det fastslår advokat Søren Aagaard, der er specialist i skatteret og skatteproces, over for Ritzau.

- Hvis der ikke er nogen forretningsmæssig eller erhvervsmæssig begrundelse, for at man tager ægtefælle og familie med, så beskatter man det hos Løkke.

- Det er ham, der skal sørge for at selvangive det, siger advokaten.

Med henblik på restitution

Af et brev, som blandt andre partiveteranen Claus Hjort Frederiksen har skrevet til Venstres medlemmer, fremgår det, at flybilletterne til over 11.000 kroner til Løkkes kone og yngste søn var blevet købt af en medarbejder i Venstres Landsorganisation.

Venstre-toppen forklarer, at Løkke skulle have besøg af sin familie efter valgnederlaget i efteråret 2011 med henblik på restitution.

Og i en sådan sag er det altså ikke muligt at argumentere for, at Løkke kan slippe for at betale skat, fastslår Søren Aagaard.

- Man kunne forestille sig en sag, hvor der var et officielt krav om, at ægtefællen var med, og der er det jo selvfølgelig ikke skattepligtigt. Men hvis det bare er, fordi man har lidt afsavn, så er det ikke erhvervsmæssigt begrundet, siger han.

Selvangivelsen 2012

Det er endnu ikke kommet frem, om Lars Løkke rent faktisk har betalt skat af de pågældende flybilletter.

Det skulle i så fald være sket i forbindelse med formandens selvangivelse i 2012, siger Søren Aagaard.

I de seneste dage har Lars Løkke Rasmussen været udsat for kritik fra Venstre-borgmestre, tidligere V-ministre og lokalformænd i partiet for at have brugt medlemmernes penge på at købe tøj, der skulle bruges i forbindelse med blandt andet valgkampen i 2011.

Det har endnu ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk