Ekspert: Løkkes tropper var bedre mobiliseret på nettet

Særligt unge fra Venstre prægede Twitter under aftenens debat.

De to statsministerkandidaterne Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) mødtes søndag aften i en live tv-duel i 21Søndag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR © Scanpix)

For første gang nogensinde stødte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sammen med kvinden, der er opsat på at vælte ham - nemlig Mette Frederiksen (S) - i en live tv-duel.

Duellen var også den første forud for den kommende folketingsvalgkamp, hvilket kom til udtryk på Twitter, forklarer Astrid Haug, der er digital rådgiver i sit eget firma Astrid Haug Bureau.

- Der var rigtig mange Venstrefolk og især rigtig mange VU'ere (medlemmer af Venstres Ungdom, red.), som var ved tasterne og livekommenterede, som var det en fodboldkamp, forklarer hun.

- Det giver i hvert fald et indtryk af, at Lars Løkke Rasmussen har mobiliseret sine folk bedre på nuværende tidspunkt, end Mette Frederiksen.

Lidt banale kommentarer

Selvom Venstre-folkene havde overtaget, så var deres input meget enslydende.

Kort fortalt havde Lars Løkke Rasmussen styr på sin sundhedsreform, mens Mette Frederiksen ikke havde nogen troværdighed.

- Det blev sådan lidt banalt, den her kritik og mudderkastning – så der kunne man godt arbejde mere med formen, gøre det lidt dybere og give det mere politisk indhold, siger hun.

Vigtig platform trods få brugere

I Danmark har Twitter aldrig formået at blive et bredt socialt medie på niveau med eksempelvis Facebook.

Når det alligevel er værd at holde øje med aktiviteten blandt de "få" brugere, så skyldes det ifølge Astrid Haug, at det særligt er journalister, meningsdannere og politikere, som befinder sig på platformen.

- Meget af det, som så ender på Facebook, i aviser og medier, det starter altså på Twitter, så det er et vigtigt sted at være, forklarer hun.

Derfor forventer Astrid Haug også, at partierne under valgkampen vil være aktive på de sociale medier og forsøge at præge meningsdannelsen live. Det kom dog ikke helt til udtryk i går.

- Så det kan sagtens være, at partierne har en masse tricks oppe i ærmet, men så gemmer de dem i hvert fald til valgkampen, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter