Ekspert om solomor-debat: Simon Simonsen gør sig selv til offer

S-kandidaten valgte den svære vej, da han fastholdt Facebook-opslag om gravid borgmester.

De to partifæller Simon Simonsen og Joy Mogensen fra Socialdemokratiet var sidste uge i Aftenshowet, hvor de diskuterede sagen. (© (c) DR)

- Lavinen er begyndt at rulle, og lige nu er det som om, at den snebold ruller i retning af Simon Simonsen.

Sådan siger Astrid Haug, der er ekspert i sociale medier med egen virksomhed, forud for, at Socialdemokratiet i Indre By i København i aften skal tage stilling til, om der er fortsat er tillid til deres folketingskandidat Simon Simonsen.

Socialdemokraten er nemlig kommet i noget af en shitstorm, efter at han i begyndelsen af sidste uge kommenterede partifællen - Roskildes borgmester Joy Mogensens - beslutning om at blive solomor ved hjælp af en anonym sæddonor.

- Flere og flere kvinder bliver soloforældre, og det er en tragedie af shakespearske dimensioner, når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd, der er barnløse, og det tal er stigende, skrev han i et længere Facebook-opslag, hvor han lagde et billede op af Joy Mogensen.

Simon Simonsen har efterfølgende nægtet at fjerne sit opslag, selv om flere personer i Socialdemokratiet har opfordret ham til det. Han har dog trukket en smule i land og sagt, at der måske 'røg en finke af panden eller to eller tre'.

Men han har også fortsat med at forsvare sine udtalelser ved en række Facebook-opslag. Det er dog ikke nødvendigvis den rette metode, hvis han gerne vil lægge låg på sagen, vurderer Astrid Haug.

- Han gør nogle af de rigtige ting ved at være meget offensiv og aktiv, men det er også sådan med krisehåndtering - særligt på sociale medier – at hvis man vil hurtigt ud af en shitstorm igen, så er den simple metode, at man siger undskyld og retter ind, siger hun.

Joy Mogensen og Simon Simonsen var sammen i Aftenshowet i sidste uge, hvor de diskuterede sagen:

'Tegn på demokratisk underskud'

Simon Simonsen kommenterede senest sagen i går eftermiddag på Facebook, hvor han kaldte sin holdning for helt legitim.

- Det er et tegn på demokratisk underskud, at vi ikke kan diskutere far og mor, børn og familiepolitik, uden at vi skal skammes og slæbes til skafottet, lød det fra den omdiskuterede folketingskandidat.

Ekspert i sociale medier Astrid Haug undrer sig over hans retorik i videoen, som hun mener tager debatten til et andet niveau.

- Det her kan bedst betegnes som offerretorik. For han er ude at fremsætte nogle synspunkter og får kritik. Det er alt sammen inden for rammerne af demokrati – og det vil det også være, hvis de vælger at sige, at de ikke vil have ham som kandidat længere, siger hun.

På trods af hans offensive taktik, så er der ikke nogen tvivl om, at han får særdeles svært ved at komme ud af debatten som en sejrherre, mener Astrid Haug.

Det bygger hun blandt andet på, at der tilsyneladende er massiv modstand mod hans synspunkter i partiet. Blandt andet har formand Mette Frederiksen taget afstand til hans udtalelser.

- Han har ryggen mod muren, fordi han ikke har opbakning fra partitoppen. Det ser man ved, at Mette Frederiksen går ud til sine mange følgere på Facebook og tager afstand. Så har man ikke så meget fast grund at stå på som socialdemokratisk kandidat, siger Astrid Haug.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter