Ekspert: Stor fremtid for Ny Alliance

Ny Alliance kan få en stor fremtid, og der er plads til dem på midten i dansk politik. Det vurderer politisk redaktør Ask Rostrup, TV AVISEN. Han mener, at partiet især kan snuppe vælgere fra de konservative.

Det er især de konservatives anstrengte forhold til Dansk Folkeparti, som kan få mange konservative til at skifte hest, vurderer TV AVISENs politiske redaktør, Ask Rostrup (Foto: Daniele Leone © DR)

Ny Alliance kan få en stor fremtid, og der er plads til dem på midten i dansk politik. Det vurderer politisk redaktør Ask Rostrup, TV AVISEN.

- Mandag den 7. maj udgør et stykke politisk historieskrivning. Vi har at gøre med et parti, som kan ændre afgørende ved nogle magtbalancer i dansk politik, siger han.

Stærke kræfter står bag

Andre eksperter tvivler på, at der er plads til det nye parti på midten af dansk politik.

- Men man underkender nok de kræfter, der står bag. Med Khader som en populær stemmesluger, og Gitte Seeberg og Anders Samuelsen som ferme, dygtige politiske håndværkere. Så jeg spår dem en stor fremtid.

Ask Rostrup tror, at Ny Alliance især vil kunne fiske vælgere fra de konservative.

- Partiet kan gøre et stort indhug blandt blandt mange vælgerskarer og blandt mange partier, men det er klart, at ikke mindst de konservative står for skud, siger han til TV AVISEN.

Afstand til DF

Det er især de konservatives anstrengte forhold til Dansk Folkeparti, som kan få mange konservative til at skifte hest.

Den tidligere konservative politiker Gitte Seeberg lagde da også stor afstand til Dansk Folkeparti, da hun sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen præsenterede Ny Alliance.

- Og her rammer hun jo en åben åre hos de konservative. Mange konservative er bekymret for den tone, som Mogens Camre, Jesper Langballe og Søren Krarup fra DF har anlagt. Ja, man har nærmest foragt over for dem. Og her kommer et parti, der rækker ud og appellerer til vælgere og konservative politikere, der kunne finde på at skifte hest, siger Ask Rostrup.